Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei SCANDAL POLITIC ÎNAINTEA MOȚIUNII

SCANDAL POLITIC ÎNAINTEA MOȚIUNII

SCANDAL POLITIC ÎNAINTEA MOȚIUNII
14 Iun 2010   •   17:32
Dana GRECU

Criza e paravanul perfect in spatele caruia puterea isi imparte cascavalul care a mai ramas, functiile si onorurile. In vreme ce medicii, profesorii si functionarii sint amenintati de concedieri masive sau sint triati dupa adezuinea la portocaliul puterii, fata cea mica a presedintelui ocupa ambasadele Romaniei. Cu ce poate. Dupa ce a încercat să-și trimită iubitul la Paris, secretar 2 la ambasada, EBA vrea un post bun, la New York, si pentru o prietena blondă care i-a fost aproape și în cluburi, și la partid si in campaniile electorale. Ioana Diaconescu, prietena Elenei Băsescu , a calcat asadar pe urmele lui Syda. L-a cucerit pe Videanu, le-a dat cu flit celor care muncesc in minister si si-a agatat dosarul de America în cui la Externe. Slujba pentru care e favorită este cea de atasat economic la consulatul Romaniei din New York. Asteapta celebritatea. O are. Vorbim despre ea la Ordinea Zilei.
Azi,parlamentarii si-au pus fustele in cap ca sa-si impuna judecatorii la Curtea Constitutionala, institutia de care depinde viitorul fiecarui roman bugetar. Senatorii si deputatii au votat chiar cu pixuri colorate, asa le-au cerut partidele lor. Ca sa le poata controla votul. Miza e foarte importanta. Analistii au explicat ca salvarea acestui guvern, in caz ca mai ramine la putere este Curtea Constitutionala, unde au fost si vor fi atacate legile cu taieri de pensii si salarii. Urmarim tot timpul ce se intimpla in parlament, la Ordinea Zilei. E scandalul repetitie, dinaintea motiunii de miine. Palatul Parlamentului va fi incercuit de 20 de mii de sindicalisti. Miine aflam daca Boc pica sau ramine la Victoria. Si in timp ce in Parlament alesii se certau pe judecatori, la Munca si Finante functionarii se bibiiau cu o stire foarte importanta. Plata indemnizatiilor pentru mame. Unii spuneau ca se amina, altii, ca nu. Mamele asteapta si la aceasta ora sa primeasca cele 200 de milioane de ron, banii pe mai. Pare un buget la fundul sacului! Ce va urma ? Blaga a aruncat si el o nada: un nou acord cu Fondul. Videanu e si el de acord. Lui Berceanu nu-i miroase bine subiectul. Detaliem subiectul in citeva clipe.
In tot acest tavalug de informatii si contre, o stire bomba vine din Franta. Sarkozy vrea amprentarea și expulzarea din Franța a țiganilor români. Le dă și 4.000 de euro ca să nu se mai intoarca. Ati auzit vreo reactie de la Externe. Noi, nu. Tocmai de aceea vorbim despre subiect.
Cu Crin Antonescu, presedinte PNL, Mona Pivniceru, presedinte AMR, Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Afla. Vom intra in direct de la Parlament cu seful Senatului Mircea Geoana. Dar si cu deputatul Daniel Oajdea, exclus din PDL.

×
Subiecte în articol: Dana Grecu La Ordinea Zilei
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close