Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei TEZA BOC: CINE PIERDE, CÂȘTIGA

TEZA BOC: CINE PIERDE, CÂȘTIGA

TEZA BOC: CINE PIERDE, CÂȘTIGA
18 Mai 2010   •   17:38

Andreea MUNTEANU

O zi până la mitingul de mâine despre care sindicatele spun că va fi uriaș. Iar pedeliștii spun că va fi manipulat politic. Sever Voinescu și Sebastian Lăzăroiu au ieșit azi să acuze PSD că-i incită la violență pe participanții la miting. Pe un blog portocaliu recomandat de Vladimir Tismăneanu am găsit o întreagă înșiruire de spicuiri din legi care ar justifica folosirea armelor în cazul în care manifestanții ar deveni violenți. Abracadabrant, pe același blog, se vorbea despre teroriști. În plus, se face asocierea cu mineriadele pentru că o sută de mineri au anunțat că vor fi mâine la București. Provocare, manipulare, perdea de fum?Care este scopul acestor declarații? Discutăm subiectul în câteva minute.
Preocupați de scenariile legate de mitingul de mâine, guvernanții scapă printre degete hârtii care ne fac să ne punem mâinile în cap. Aflăm, din niște documente ministeriale care au ajuns la Mediafax, că anul trecut guvernul Boc a plătit companiilor de stat cu pierderi enorme prime și sporuri de peste 1, 3 miliarde lei. Plus tichete de masă, de vacanță și creșă. CFR, Compania Națională a Huilei, Metrorex, Electrocentrale București, CNADNR și Termoelectrica au pierdut anul trecut peste 14 miliarde de lei, motiv suficient să fie recompensate, după logica premierului Emil Boc.
Tot azi am aflat că, pe timp de criză și sărăcie maximă, Guvernul angajează secretari de stat. La Ministerul Muncii va fi înscăunat în câteva zile al ȘAPTELEA secretar de stat asta în condițiile în care primul ministru se jura la începutul anului că nu va lăsa mai mult de 2 secretari de stat la un minister. În total, plătim nu mai puțin de 300 de secretari de stat sau de persoane aflate pe funcții asimilate celei de secretar de stat.
O armată de oameni, toți cu secretarele, consilierii și șoferii de rigoare. Nouă situația ne miroase rău. A cinism, a ipocrizie ieșită din comun și a bătaie de joc.
Cine ne-ar putea salva? Poate Batman. Așa a spus președintele Senatului, Mircea Geoană, după ce un liliac a încins spiritele în instituție la orele prânzului. Geoană crede că doar Batman mai poate salva România. Unii senatori spun că liliecii zburători aduc noroc, noi am căutat în dicționarul de superstiții și am găsit că aduce ghinion.
O să avem noroc sau ghinion? Îi întrebăm La Ordinea Zilei pe Petre Roman, Liviu Dragnea, PSD, Stefan Nicolae, presedinte Agrostar, Iacob Baciu -presedinte CSDR, Niels Schnecker, consultant financiar.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close