Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei ZIUA ÎN CARE ZEUS A DEVENIT MOISE

ZIUA ÎN CARE ZEUS A DEVENIT MOISE

ZIUA ÎN CARE ZEUS A DEVENIT MOISE
08 Iun 2010   •   17:30
Andreea MUNTEANU

Pică sau nu pică marți? PSD-ul și-a trimis negociatorii, în frunte cu vestitul Hrebenciuc, la vânătoare de parlamentari PDL dispuși să voteze moțiunea de cenzură. Un vot împotriva lui Boc costă un loc sigur de parlamentar în viitoarea legislatură, iar Victor Ponta e optimist că va reuși să strângă până săptămâna viitoare cele câteva voturi - între 7 și 10 - de care ar mai fi nevoie. Cine și-ar asuma postul de premier dacă Boc ar cădea? Cineva care, citez, "să nu facă pe el" atunci când țipă Traian Băsescu.

Se discută din ce în ce mai des și despre varianta unei noi încercări de suspendare a președintelui. Știrea vine mai ales pe filiera Cotrocenilor, iar unul dintre oameniii de bază ai lui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, încearcă s-o... omoare în fașă. Aflăm de la el că Traian Băsescu nu mai e Zeus, ci a devenit Moise pentru că e "singurul care poate trece poporul din deșert".

La Parlament s-a desfășurat azi un nou capitol din războiul politic pentru robele roșii de la Curtea Constituțională. Cu Emil Boc la ureche, mai exact la telefon, Roberta Anastase a încercat să-i convingă pe cei din PDL să repete votul pentru numirea unui judecător la Curte. La votul trecut, câștigător detașat a ieșit Valer Dorneanu, propus de PSD, doar că șefa Camerei Deputaților refuză, pe motive procedurale, să semneze validarea acestuia.

În PDL, Monica Macovei a trecut la atacuri frontale împotriva tripletei Berceanu-Videanu-Blaga numită recent de Băsescu tripleta sabotorilor. Semn că războiul pentru putere în partid a ajuns la faza de "care pe care". Blaga i-a răspuns lui Macovei că bate câmpii.


Melania Vergu va trebui să dea înapoi o parte din banii pe care i-a cheltuit până acum în cadrul proiectului de 4 milioane de euro. O comisie de specialitate a descoperit că banii au fost risipiți aiurea.
Comentăm subiectele la Ordinea Zilei. Vorbim și despre leul care ne dă dureri de cap pentru că o ia în jos ceea ce înseamnă că prețurile o vor lua... în sus. În urmă cu scurt timp, vecinii din Ungaria au adoptat și ei un set de măsuri anticriză, radical diferite de ale noastre însă. Ungurii vor trece la taxarea băncilor, scăderea impozitului aplicat companiilor, de la 19 la 10% și la plafonarea, nu tăierea salariilor din sectorul public. De asemenea, funcționarilor publici li se vor lua telefoanele gratuite și mașinile de serviciu. De pensii nu se ating. Au venit La Ordinea Zilei Dan Nica, vicepreședinte PSD, Bogdan Ciucă, vicepreședinte Partidul Conservator, Cristian Adomniței, deputat PNL, George Severin, senator PDL și Sorin Minea, președinte Romalimenta.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close