Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Numărul românilor ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza a ajuns la șase. Anunțul MAE

Numărul românilor ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza a ajuns la șase. Anunțul MAE

Ministerul de Externe a anunţat, vineri, că încă doi cetăţeni cu dublă cetăţenie - română şi israeliană - sunt ostatici în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2023   •   17:43

În urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor şase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza.

Şase ostatici cu naţionalitate română sunt în mâinile teroriştilor Hamas

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.

"Solicităm eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a acestor şase cetăţeni care au şi cetăţenie română", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, la Antena 3 CNN.

Potrivit lui Radu Filip, punctul de trecere a frontierei rămâne deschis şi există fluxuri considerabile de cetăţeni care reuşesc să iasă din Fâşia Gaza, pe baza deciziilor autorităţilor egiptene şi israeliene. 

"Am primit asigurări de la autorităţile egiptene şi cele israeliene că punctul de frontieră va continua să rămână deschis pentru evacuări şi în următoarele zile", a mai spus el, vineri, în direct la "News Hour with CNN".

Citeşte şi: Război în Israel, ziua 28 | Antony Blinken în Israel: "Susținem dreptul Israelului la autoapărare, dar felul în care face acest lucru contează"

×
Subiecte în articol: romani ostatici Hamas Fasia Gaza
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close