Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii care au un abonament medical ajung de două ori mai des la medic

Românii care au un abonament medical ajung de două ori mai des la medic

Vieţile a milioane de români ar putea fi salvate în fiecare an cu ajutorul abonamentelor medicale. Din păcate suntem codaşi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte prevenţia în sănătate.

Românii care au un abonament medical ajung de două ori mai des la medic
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2022   •   18:36

Există însă un colac de salvare care poate veni din partea angajatorilor. Dacă toţi salariaţii din ţara noastră ar avea acces la un abonament medical de aproximativ 50 de lei pe lună costurile pentru economie ar fi de 8 ori mai mici, iar spitalele publice nu ar mai fi supraaglomerate, arată datele specialiştilor.

Datele arată că o persoană care beneficiază de astfel de servicii ajunge de două ori mai des la medic faţă de una care nu are.

Abonamentul medical privat, soluţia care poate salva milioane de români

Potrivit specialiştilor, în fiecare an se îmbolnăvesc peste două milioane de români activi în piaţa muncii. Problemele se sănătate ale acestor salariaţi generează 24,5 milioane de zile de concediu medical cu un impact de peste 32 de miliarde de lei pentru economie. Cu abonamentele de sănătate, costurile pentru economie ar fi de aproape opt ori mai mici.

Peste două milioane de români au un abonament medical privat

Prevenția cu ajutorul abonamentelor medicale reduce atât costurile companiilor, cât şi ale statului.

Importanţa abonamentului medical a fost dezbătută în cadrul unui eveniment marca Intact Media Group, moderat de Alessandra Stoicescu. 
 

×
Subiecte în articol: sănătate
Parteneri
Șoferii români care nu mai au voie să conducă cu peste 90 km/h
x close