Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Aer sufocant în mijloacele de transport din Capitală! Oamenii se plâng că se circulă în condiţii inumane

Aer sufocant în mijloacele de transport din Capitală! Oamenii se plâng că se circulă în condiţii inumane

Trec anii, se schimbă generaţiile, dar călătoria cu mijloacele de transport în comun rămâne aceeaşi. Vara, pe caniculă, se circulă cu geamurile şi uşile deschise. În multe autobuze sau tramvaie, aerul condiţionat există, dar stă închis. Călătorii fac saună zeci de minute, iar aerul devine irespirabil.

Aer sufocant în mijloacele de transport din Capitală! Oamenii se plâng că se circulă în condiţii inumane
Sursa foto: Antena 3
de Diana Vasilescu    |    22 Iul 2022   •   19:07

Temperatura în tramvaiele bucureştene este una îngrijorătoare.

Înainte de ora prânzului, temperaturile ajung peste 39 de grade. Deşi există sisteme de ventilaţie, acestea nu funcţionează, iar oamenii spun că nu pot circula în astfel de conditii.

Călătorii spun că sunt sufocaţi de căldura din tramvaie şi autobuze

Cei care circulă cu transportul în comun se simt ca într-un infern.

Aerul condiţionat nu este deloc sau în unele cazuri stă închis. Oamenii deschid ferestrele iar vatmanii uşile.

"Nu mai simt nici că respir de căldură. E groaznic, inuman. Se circulă în condiţii inumane. E normal să aibă aer condiţionat. Ăsta e transport în comun?", spune o femeie.

Băncile metalice din staţii sunt de neatins

Staţiile de tramvai sunt şi ele o problemă, mai ales în contextul acestei canicule. Băncile din stațiile de tramvai sunt metalice, ceea ce înseamnă că la temperaturi ridicate acestea sunt de neatins. 

Călătorii nici nu ştiu unde le e mai bine. Şi afară, şi în mijloacele de transport, atmosfera este la fel de încinsă.

Vatmanii se confruntă şi ei cu aceiaşi problemă. Aceştia spun că această situaţie nu poate fi rezolvată de ei.

"Tot ventilație, la fel ca în salon, şi geamurile deschise. Cred că observați si dumneavoastră. Nu avem ce să facem. Nu ţine de noi!", spune un vatman.

Mai multe autobuze omit să oprească în staţii

"Deşi statia de autobuz este aici, in dreapta mea, autobuzele merg pe linia de tramvai. Nu știm dacă este încercarea acestora de a evita traficul sau pur şi simplu au uitat să informeze oamenii de faptul ca stația de la Piata Iancului a fost mutată", a transmis Diana Vasilescu, reporter Antena 3.

Contactaţi de reporterii Antena 3, reprezentanţii STB nu au răspuns pentru a-şi spune punctul de vedere în acest context.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close