Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Agențiile de turism din România, asaltate cu anulări ale vacanțelor la schi în Austria

Agențiile de turism din România, asaltate cu anulări ale vacanțelor la schi în Austria

În ultimele două zile, mulţi români au anulat sau au renunțat la vacanţele de schi din Austria și s-au orientat către pârtiile din Alpii italieni, chiar dacă prețurile sunt mai mari.

Agențiile de turism din România, asaltate cu anulări ale vacanțelor la schi în Austria
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    09 Dec 2022   •   19:07

Ciprian Enea, consultant în turism a explicat în direct la Antena 3 CNN situația vacanțelor de schi anulate de români în Austria, pe fondul tensiunilor dintre țara noastră și țara care a refuzat România în spațiul Schengen.

"Mii de români au hotărât să renunțe la vacanțele din Austria. Așadar vorbim de un prostest masiv.

E foarte dificil pentru turiștii care și-au plătit deja pachetele, să renunțe. Este un gest interesant pentru familie care își redirecționează vacanțele către Italia, Bulgaria sau de ce nu către România dacă găsesc condiții asemănătoare.

Sunt prețuri mult mai mici în Bulgaria decât în Austria, dar condițiile nu sunt la același standard. Sunt condiții chiar mai bune în Italia, dar trebuie să recunoaștem că prețurile sunt puțin mai mari.

O altă alternativă poate fi Georgia. Și Turcia are câteva oferte interesante pentru schi. Rămâne doar să ne obișnuim și să învățăm să schiem și în alte destinații", a declarat Ciprian Enea.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close