Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ajutoare alimentare cu gângănii, livrate într-o comună din Maramureş

Ajutoare alimentare cu gângănii, livrate într-o comună din Maramureş

Situație revoltătoare într-o comună din Maramureș! Localnicii au primit ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană în aceste zile, dar au descoperit că în pungile cu orez mișunau tot felul de gângănii.

Ajutoare alimentare cu gângănii, livrate într-o comună din Maramureş
Sursa foto: Colaj VasileDale.ro | Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    13 Dec 2022   •   19:21

De luni, 12 decembrie, şi până pe 20 ianuarie, persoanele cu venit minim garantat sau beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei sunt așteptați la punctele de distribuire a pachetelor cu alimente şi a produselor de igienă din partea Uniunii Europene. 

Pachetul alimentar cântărește peste 25 de kilograme și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, conserve de carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. 

La Maramureș, însă, localnicii au descoperit că în pungile cu orez mișunau tot felul de gângănii.

Nimeni nu-și poate explica exact cum au ajuns acestea tocmai în interiorul pungilor de plastic pentru că acestea erau sigilate.

Prefectura Județului Maramureș a deschis de urgență o anchetă și va verifica toate produsele primite prin intermediul programului de ajutor european pentru familiile sărace.

Totodată se va verifica și condițiile de transport și depozitare la toate primăriile din județul Maramureș.

Peste 3.000 de pachete cu alimente care îşi aşteaptă beneficiarii

Pentru a se evita aglomerația din alți ani, beneficiarii au fost eșalonați, iar timpul de distribuire a fost extins.

Chiar şi dacă nu rezolvă problema alimentației decât pentru o lună, ajutoarele cu pachete alimentare de 25 de kilograme sunt bine venite, pentru că nu întotdeauna sprijinul copiilor celor nevoiași este posibil.

După data de 20 ianuarie 2023, va începe distribuirea pachetelor cu alimente şi pentru o altă categorie defavorizată – persoanele cu handicap. 

Pachetele cu alimente de la UE vor fi distribuite beneficiarilor pe baza cuponului primit prin poștă și a actului de identitate valabil. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close