Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Acuzaţii: Ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii săraci e discriminatoriu

Acuzaţii: Ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii săraci e discriminatoriu

Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Măsura a fost aprobată prin ordonanţă de urgenţă, iar banii vor veni odată cu pensia de la 1 iulie. Sunt însă voci care spun că acest ajutor este unul discriminatoriu.

Acuzaţii: Ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii săraci e discriminatoriu
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   20:12

Pensionarii prahoveni spun că este o măsura bună, doar că nu este şi una echitabilă. Sunt, spre exemplu, bătrâni care încasează o pensie de puţin peste 2.000 de lei, dar care nu vor beneficia de acest sprijin.

Chiar şi aşa, spun alte voci, la pensii care depăşesc puţin peste 1.000 de lei suma acordată este infimă, faţă de preţurile mari şi facturile enorme pe care le au lunar de plătit.

Marius Budăi: "Ajutoarele de 700 de lei vor veni odată cu pensia"

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, cei 700 de lei ar urma să ajungă la pensionari în luna iulie, atunci când primesc pensia.

×
Subiecte în articol: ajutor pensionari
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close