Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Câți alegători l-au abandonat pe Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni federale

Câți alegători l-au abandonat pe Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni federale

Fostul președinte american Donald Trump pare să-și păstreze, pentru moment, o mare parte din potențialul electoral în viitoarea cursă pentru Casa Albă, după ce a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni federale.

Wall
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   18:54

Un sondaj Reuters/Ipsos, realizat după ce Trump a fost acuzat oficial de ascundere de documente clasificate la vila din Mar-a-Lago, arată că majoritatea covârșitoare a alegătorilor republicani consideră că acuzațiile sunt motivate politic.

Mai exact, această opinie este împărtășită de 81% dintre votanții republicanilor.

De altfel, 50% dintre americanii chestionați, indiferent de partidul cu care votează, au aceeași părere, conform studiului menționat.

Citește și: Donald Trump, reținut pentru scurt timp de o instanță federală din Miami. 37 de capete de acuzare, în ancheta privind documentele clasificate

Acesta relevă un aspect surprinzător: participanții la sondaj se declară convinși de substratul politic al acuzațiilor la adresa lui Donald Trump, în condițiile în care 62% dintre ei sunt convinși că fostul președinte chiar a luat la el acasă documentele secrete după ce a părăsit Casa Albă.

34% dintre respondenți arată că și alți responsabili de la vârful administrației americane, cum ar fi Joe Biden - pe când era vicepreședinte - și chiar vicepreședintele lui Trump, Mike Pence, au luat cu ei documente clasificate, dar nu au fost puși sub acuzare.

Ca atare, Trump este tratat incorect în comparație cu aceștia, spun participanții menționați.

În interiorul Partidului Republican, Donald Trump pare să fi pierdut un singur punct în cursa pentru desemnarea candidatului la Casa Albă.

Fostul președinte este susținut în continuare de 43% dintre republicani iar principalul său rival, Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, de doar 22%.

Foto: Susținători ai lui Donald Trump adunați la New York, pe 5th Avenue, în fața Trump Tower, în ziua punerii sub acuzare pentru infracțiuni federale a fostului președinte american, 13 iuni2 2023
 

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close