Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alegeri legislative în SUA. Funcționarii au fost instruiți să folosească butoanele de panică

Alegeri legislative în SUA. Funcționarii au fost instruiți să folosească butoanele de panică

Scrutinul legislativ de la jumătatea mandatului prezidențial a scos la suprafață divizarea profundă din societatea americană.

Alegeri legislative în SUA. Funcționarii au fost instruiți să folosească butoanele de panică
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   18:54

Pe fondul unei retorici revanșarde, tabăra republicană a evocat posibilitatea unui impeachment (punere sub acuzare) la adresa președintelui Joe Biden și a reluat acuzațiile nefondate că alegerile din 2020 au fost fraudate.

În consecință, climatul preelectoral a acumulat tensiuni suplimentare iar în unele locații au fost instalate butoane de panică.

S-a procedat astfel în birourile funcționarilor din Belvidere, districtul Boone, statul Illinois, unde au fost amplasate cinci butoane de panică suficient de mici încât să încapă în palmă.

Julie Bliss, funcționar districtual, menționează că nu au fost, deocamdată, alerte de securitate dar butoanele și zăvoarele de securitate sunt la locul lor, pentru orice eventualitate.

Ea spune că nouă dintre judecătorii săi electorali nu vor munci în ziua alegerilor, parțial de teama climatului politic național tensionat.

Funcționar districtual:  "Sunt judecători electorali care nu vin în ziua votului, din cauza retoricii politice"

"Cred că asta se datorează parțial retoricii naționale", crede Bliss.

La nivelul statului, responsabilii cu procesul electoral din Illinois precizează că nu există amenințări cunoscute la adresa securității.

În paralel, judecătorilor electorali sunt pregătiți pentru situații neprevăzute, mai ales în regiunile mai mici.

Pregătirea include metode de aplanare a conflictelor și cum să facă față supraveghetorilor electorali agresivi.

În Chicago, înainte de scrutin, autoritățile încă lucrau la sporirea securității, votului ca răspuns la temerile de la nivel național.

Poliția are sarcina de a verifica fiecare dintre cele peste 900 de locații de vot în ziua alegerilor și de a asigura securitatea locurilor de depozitare a buletinelor.

Foto: secție pentru vot anticipat în Cedar Park, Texas

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022 Illinois
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close