Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alertă medicală în România, din cauza plantelor noi care pot provoca alergii severe! Specialist alergolog: "A început multă lume să își facă aranjamente cu alte conifere"

Alertă medicală în România, din cauza plantelor noi care pot provoca alergii severe! Specialist alergolog: "A început multă lume să își facă aranjamente cu alte conifere"

Alertă medicală din cauza noilor plante care pot provoca alergii severe. Specialiştii de la Societatea Română de Alergologie analizează noi tipuri de conifere care se găsesc în grădini şi chiar în parcuri.

Alertă medicală în România, din cauza plantelor noi care pot provoca alergii severe! Specialist alergolog: "A început multă lume să își facă aranjamente cu alte conifere"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    19 Mar 2024   •   19:33

Medicii avertizează că alergiile de primăvară vin la pachet cu simptome mai severe şi de lungă durată în rândul copiilor şi adulţilor care au trecut recent prin gripă sau alte infecţii respiratorii.

Simptomele date de alergiile de sezon se pot confunda uşor cu cele date de gripă. De accea, părinţii sunt îndrumaţi către medicii alergologi. 

Potrivit specialiștilor, simptomele date de gripă sau de alte infecții respiratorii pot fi de lungă durată în randul copiilor care au alergii. De multe ori, în cazul acestora, pot aparea astmul, rinita, urtiacaria sau congestia nazală.

"Crează un mediu favorabil de fragilitate a mucoasei nazale în special, mediu favorabil care permite visurilor, bacteriilor care se află în jurul nostru să se fixeze mai mult decât la o persoană care nu are o alergie respiratorie.", explică Isabella Postolache, medic primar ORL.

În alertă sunt şi specialiştii de la Societatea Română de Alergologie. Aceştia analizează noi plante care ne-ar putea provoca alte tipuri de alergii. Aşa cum s-a întâmplat şi cu ambrozia care apărut în urmă cu 30 de ani.

"Se schimbă tipul de plante care se cultivă. În funcție de ceea ce există într-o zonă, poate deveni alergic la noi tipuri de plante. Foarte multă lume își schimbă grădinile, a început multă lume să își facă aranjamente cu alte conifere ori plante cu care noi nu suntem obișnuiți", a precizat Prof. Dr. Carmen Panaitescu, preşedinta Societăţii Române de Alergologie.

Conform Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică , 1 din 4 adulți suferă de rinită alergică în timp ce 1 din 5 copii suferă de astm alergic. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close