Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alertă meteo. România va fi lovită de un val de aer cald cu temperaturi record. Directorul ANM anunţă zonele vizate

Alertă meteo. România va fi lovită de un val de aer cald cu temperaturi record. Directorul ANM anunţă zonele vizate

Elena Mateescu, director ANM, a anunţat la News Hour with CNN că în următoarele zile în România va intra un val de aer cald care va genera temperaturi caniculare neobișnuite şi disconfort termic accentuat.

Alertă meteo. România va fi lovită de un val de aer cald cu temperaturi record. Directorul ANM anunţă zonele vizate
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2021   •   18:21

Valul de căldură care a provocat incendii în Europa ajunge și în România. Ne vom confrunta cu maximele neobișnuite pentru această perioadă. Mai mult, spun meteorologii, 2021 ar putea să devină cel mai cald an din istorie.

„Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează valul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta.

Temperaturile se vor situa, în general, mâine între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Joi, din nou, aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele, iar temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius", a spus Elena Mateescu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ANM Elena Mateescu
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close