Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce amenzi riscă şoferii care nu au în maşină kit-ul de siguranţă auto

Ce amenzi riscă şoferii care nu au în maşină kit-ul de siguranţă auto

O maşină a luat foc astăzi în pasajul Unirii. Dar incidentul ridică o serie de întrebări importante. Ştim cum reacţionăm într-un astfel de caz? Şi, mai ales, avem, conform legii, cu ce intervenim?

de Cristi Popovici    |    18 Oct 2022   •   21:51

Maşina a ars aproape până la caroserie, timp în care nimeni nu a făcut nimic.

Proprietarii au deschis portbagajul doar ca să îşi ia bagajele, iar ceilalţi şoferi fie şi-au văzut de drum, fie doar au privit. Din maşină a fost scos şi un bebeluş.

Incendiul a izbucnit în jurul orei nouă şi jumătate.

Momentul în care maşina din Pasajul Unirii a luat foc a fost filmat de o cameră de supraveghere

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care flăcările au izbucnit de sub capota maşinii. Cei trei adulţi au ieşit rapid din vehiculul în care se afla şi un bebeluş într-o scoică.

Nimeni nu a sărit însă în ajutorul lor. Şoferii fie s-au oprit şi au privit toată scena, fie au ieşit rapid din pasaj sau şi-au abandonat maşinile şi au fugit.

Maşina a ars complet, iar fumul extrem de dens a îngreunat misiunea pompierilor.

După mai bine de două ore epava maşinii a fost scoasă din pasaj. În tot acest timp, traficul în centrul capitalei a fost paralizat şi nimeni nu a venit în ajutorul oamenilor cu vreun extinctor.

Ce amenzi riscă şoferii care nu au în maşină kit-ul de siguranţă auto

Reporterii News Hour with CNN au aflat dacă şoferii au în autovehicule stingătoare şi cum ar reacţiona în astfel de cazuri.

Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, altfel riscă o amendă între 580 şi 725 de lei.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close