Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Angajații peste 45 de ani, căutați de tot mai multe firme. Patronii spun că tinerii fug de muncă

Angajații peste 45 de ani, căutați de tot mai multe firme. Patronii spun că tinerii fug de muncă

Angajații cu vârste de peste 45 de ani ar putea deveni noul trend pe piața muncii, în condițiile în care angajatorii spun că tinerii nu sunt serioși și pleacă după o perioadă scurtă de timp.

Angajații peste 45 de ani, căutați de tot mai multe firme. Patronii spun că tinerii fug de muncă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   18:47

În prezent, angajatorii aleg tot mai des oameni cu experienţă în piaţa muncii, iar principalul motiv este faptul că o echipă formată din tineri este nesigură, în condițiile în care aceştia pleacă repede, uneori fără să respecte termenele de preaviz.

La rândul lor, cei de până în 25 de ani spun că îi motivează salariul mai mare, însă rezultatele acestor schimbări din piaţa muncii sunt îngrijorătoare.

România este ţara cu cei mai mulţi tineri care nu lucrează şi nici nu învaţă din Uniunea Europeană, iar rata şomajului rămâne ridicată, anume peste 22%.

"Este un paradox, mai ales în condițiile în care angajatorii sunt disperați după forță de muncă. Sunt foarte multe cazuri în care tinerii intrați în câmpul muncii își doresc să ardă etapele", spune Oana Botolan, expert resurse umane.

Citește și: Un român beat a stricat ușa unui avion înainte de decolare. Zborul a fost amânat, iar 224 de pasageri au fost evacuați

Conform statisticii unei platforme de recrutare de personal, 6 din 10 tineri nu sunt mulţumiţi de salariul pe care îl au.

×
Subiecte în articol: angajatori tineri piata muncii
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close