Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ANM a emis cod roşu şi cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară

ANM a emis cod roşu şi cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară

Ne aşteaptă câteva zile de iarnă grea. E cod roşu de vânt la munte, în această seară, cu rafale de peste 145 de km pe oră în Hunedoara şi Caraş-Severin. De fapt, toată ţara este sub cod galben de vânt puternic. În jumătatea nordică a ţării, vor fi şi ninsori viscolite.

ANM a emis cod roşu şi cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară
Sursa foto: getty images
de Claudia Popovici    |    17 Ian 2022   •   19:02

Update 20:30 -  Meteorologii au prelungit alerta Cod roșu de vânt puternic

Meteorologii au prelungit alerta Cod roșu de vânt puternic la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin și Hunedoara până la ora 23.00. Aproximativ 2.000 de locuitori din Caraș-Severin sunt fără curent din cauza viscolului.

Ştirea iniţială: ANM a emis cod roşu şi cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară

Mirela Polifronie, meteorolog ANM, anunță prognoza pentru perioada următoare.

"De astăzi de la ora 16:00 până mâine dimineață la ora 08:00 avem în vigoare o atenționare meteo cod galben ce vizează cea mai mare parte a ţării.

În zona de munte ne așteptăm la rafale de 80-100 km/h. În Transilvania, Moldova şi în sudul Olteniei rafalele vor fi de 60-75km/h şi pe arii restrânse de 85 km/h, în timp ce pe restul teritoriului vor fi rafale de 55 km/h.

În zona de munte va ninge moderat cantitativ, ninsorile vor fi viscolite şi vizibilitatea va fi semnificativ scăzută. De altfel, până mâine dimineață la ora 8 în zona de munte, mai exact în Carpaţii Orientali, Carpaţii Meridionali de Curbură şi în Nordul Carpaților Orientali avem în vigoare un cod portocaliu general pentru intensificări de vântului ce vor depăși 110-140 km/h.

Zăpadă troienită şi vizibilitatea semnificativ scăzută

Vor fi ninsori mai însemnate cantitativ, puternic viscolite. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea va fi semnificativ scăzută.

De altfel şi mâine vor fi intensificări ale vântului. Avem în vigoare un cod galben pentru Transilvania, Moldova, sudul Olteniei, Dobrogei, nord-estul şi estul Munteniei.

În Moldova vor fi rafale ce vor depăși 65-85 km/h, în timp ce în sudul Olteniei, Dobrogei, nord-estul şi estul Munteniei rafalele 55-65 km/h, iar în zona de munte în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi rafale de 80-110 km/h.

De asemenea, în zona Capitalei ne așteptăm la intensificări ale vântului între 45-55 km/h. Până la ora 20:30 avem în vigoare un cod roşu în zona de munte a județelor Caraș-Severin şi Hunedoara la altitudini de peste 1.800 de metri unde rafalele depășesc 140-145 km/h, iar ninsoarea este puternic viscolită şi vizibilitatea scăzută spre 0 metri", a spus Mirela Polifronie, meteorolog ANM, la News Hour with CNN de la Antena 3. 

Vânt puternic în Cluj. Meteorologii au emis Cod roșu

Meteorologii au emis avertizare Cod roșu de vânt puternic, viscol, zăpadă troienită și vizibilitate redusă spre zero metri. Aceasta este valabilă luni seara în județul Cluj.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 22.30 în zona montană a județului Cluj.

Avertizarea vizează zonele înalte, la altitudinea de peste 1.800 de metri. Specialiștii anunță viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă troienită și vizibilitate redusă spre zero metri.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close