Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ANM anunță temperaturi anormale pentru luna ianuarie. Cum va fi vremea în perioada următoare

ANM anunță temperaturi anormale pentru luna ianuarie. Cum va fi vremea în perioada următoare

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din calendar. Maximele pot ajunge între 8 și 17 grade, spune Elena Mateescu, directorul ANM, care a anunţat prognoza pentru următoarele zile.

ANM anunță temperaturi anormale pentru luna ianuarie. Cum va fi vremea în perioada următoare
Sursa foto: Colaj Antena 3/ Pexels.com
de Claudia Popovici    |    04 Ian 2022   •   19:34

„Excludem să avem intervale mai geroase în a doua parte a iernii, însă până atunci trebuie să ne bucurăm, dacă putem să spunem așa deși suntem în luna ianuarie cea mai rece lună a anului și iernii în țara noastră de valorile foarte ridicate de temperaturi în care de la 1 ianuarie și până în prezent în fiecare zi am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime sau maxime zilnice.

Inclusiv ieri cea mai ridicată temperatură de 18 grade la Calafat de până în prezent, astăzi 16 grade la Zimnicea, 13 grade la București.

Prognoza meteo ianuarie 2022

Mâine va fi mai cald, vorbim de valori la scara întregii țări de 8 până la 17 grade Celsius, minime pozitive pe parcursul nopților în toată țara, minime între 1 până la 7 grade Celsius.

Joi în ziua sărbătorii de Bobotează vorbim de o vreme mai caldă în special în partea de sud, sud-est a țării cu maxime care în continuare vor depăși 10-13-14 grade Celsius.

În jumătatea nordică a țării temperaturile mai scad nu vor depăși maximele 7-8 grade Celsius, iar vineri răcirea se va resimțit și în partea de sud, sud-est a țării, unde vorbim de temperaturi care nu vor mai atinge valori atât de ridicate de 13-14, ci numai 7-8 grade Celsius.

Când vine iarna în România

Această răcire aduce și precipitații la început mixte în partea de vest, centru, nord a țării în special în Maramureș, Transilvania în Moldova.

La munte vor predomină ninsorile, iar la sfârșit de săptămână cu siguranță vom vorbi și în zonele din partea de sud a țării de posibilitatea ca precipitațiile să fie mixte predominant sub formă de ploaie sau lapovițe.

Dar deși temperaturile mai scad la 6-7 grade Celsius pe parcursul zilelor încă ne situăm peste media climatologică a datei din calendar pentru că ar trebui să avem valori de temperaturi de până la 5 grade Celsius la nivelul maximelor între -5 până la 5 grade iar minimele pe parcursul nopților între -10 până la 0 grade Celsius", a spus Elena Mateescu la News Hour with CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM vremea ianaurie 2022
Parteneri
Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul
x close