Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi avertizări de vreme rea de la ANM | Când scăpăm de ploi şi frig | Prognoza meteo actualizată

Noi avertizări de vreme rea de la ANM | Când scăpăm de ploi şi frig | Prognoza meteo actualizată

Vremea rămâne capricioasă în România. În perioada următoare sunt în vigoare o serie de avertizări meteo de vreme rea. Iată ce zone sunt vizate şi care sunt previziunile ANM pentru perioada 24 aprilie -1 mai.

de Claudia Popovici    |    17 Apr 2023   •   16:42

"Într-adevăr, deocamdată vorbim de o vreme destul de capricioasă. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri, la ora 10:00 și vizează cantități de apă însemnate ce se vor înregistra în partea de sud-vest și de sud a țării, iar mâine, în special în partea de sud-vest, cantități de apă de 10-20l și izolat chiar peste 30-40l/m² în acest interval.

De miercuri încolo, ploile se mută cumva în jumătatea de est a țării. Va mai ploua și miercuri și joi și abia în weekend putem conta pe o ameliorare sub aspectul precipitațiilor.

Și tot la finalul săptămânii vremea se mai încălzește. Dacă acum vorbim de o vreme rece, temperaturi destul de coborâte, în special în Moldova și în partea de sud a țării, așa cum am văzut și astăzi, în Capitală n-am trecut în termometru de 10-11 grade.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România

Vremea se mai încălzește, spuneam în weekend, iar pentru perioada 24 aprilie, până spre 1 mai, temperaturi în general apropiate de norme.

Asta înseamnă temperaturi ce vor atinge vor depăși 20-22 grade prin sud-vestul și sudul țării, ceea ce înseamnă normal pentru final de aprilie, dar așteptăm un alt interval cu precipitații între 24-27 aprilie.

Săptămâna viitoare sunt probabil din nou ploi, în extindere ca arie dinspre partea de vest a țării, vor cuprinde din nou majoritate a zonelor țării.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea de 1 mai

Cât privește finalul lunii și 1 mai, atunci probabilitatea pentru ploi a fi ceva mai redus. Asta nu înseamnă că nu va ploua deloc, dar ploile vor fi pe areale mai restrânse și probabil vor fi în special la deal și la munte. Cât privește regimul termic  temperaturi în general mai ridicate decât acum și apropiate de norme, peste 20-22 grade prin vestul și sudul țării, în zone de câmpie.

Din aceste zone mai coborât temperaturile, ca de obicei în partea centrală și nordică nord-estică a țării", a spus Mihai Huştiu, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in bucuresti
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close