Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi avertizări de vreme rea de la ANM: Cod galben de ploi abundente şi grindină | Ce zone sunt vizate

Noi avertizări de vreme rea de la ANM: Cod galben de ploi abundente şi grindină | Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Nu va fi ocolită nici Capitala. Iată cum arată prognoza meteo actualizată pe regiuni.

de Claudia Popovici    |    16 Mai 2023   •   17:10

Din această după-amiază, de la ora 18:00 până mâine după-amiază, la ora 18:00 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben. Vizează Oltenia și partea de sud-vest a Munteniei, acolo unde ploile vor avea caracter de aversă, vor cumula cantități de apă de 25-30l/m² izolat vor depăși 35-40l/m².

În același timp și în regiunile intracarpatice vor vorbim de intervale în care aversele soție însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindă. Și nu în ultimul, vorbim și de intensificări ale vântului, care mai ales în partea de sud-vest și sud a teritoriului vor atinge viteze de 40-50km/h, iar în Carpații Meridionali, pe creste, rafale de 70-80km/h.

Astăzi am înregistrat 28 garde la Oltenița, 25-26 grade în Capitală și la munte, stații din partea de sud și est a teritoriului, valorile s-au apropiat de pragul unei zile de vară 25 grade. Mâine contăm pe 26 grade în partea de centrală a Moldovei, cu 20-22 grade în Capitală.

Însă de sâmbătă, o vreme în încălzire, cu valori din nou la scara întregii țări, între 19 până la 27 grade cu 25 grade în Capitală.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea in luna iunie

Cu siguranță vorbim de temperaturi în creștere deja, așa cum arată informațiile, primele zile din luna, prima lună din această vară și, practic, până la mijlocul lunii iunie vom actualiza vineri informațiile și, așa cum menționăm, ne așteptăm ca temperaturile să fie unele în creștere și să se situeze peste ceea ce ar fi normal pentru perioada respectivă", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close