Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Antena 3 transmite live din locurile sacre ale creştinilor! În Vinerea Patimilor, pelerinii au refăcut Drumul Crucii de la Ierusalim

Antena 3 transmite live din locurile sacre ale creştinilor! În Vinerea Patimilor, pelerinii au refăcut Drumul Crucii de la Ierusalim

Suntem în Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagră. Cea mai tristă zi a Creştinătăţii. Ziua în care Hristos moare răstignit pe cruce, dupa ce este arestat şi judecat pe nedrept. La Ierusalim, mii de pelerini au refacut, astăzi, Drumul Crucii, după doi ani în care nu au mai putut din cauza pandemiei.

Antena 3 transmite live din locurile sacre ale creştinilor! În Vinerea Patimilor, pelerinii au refăcut Drumul Crucii de la Ierusalim
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2022   •   18:45

La Ierusalim este si echipa News Hour with CNN, Madalina Mihalache şi Răzvan Bordei, care au participat azi la pelerinaj şi au ajuns şi la Mormântul Sfânt.

"Este locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a fost condamnat la moarte. Aici era tradiţia ca în Paştele evreiesc să fie eliberat un deţinut. Ponţiu Pilat îl propune pe Mântuitorul Iisus să fie eliberat, dar mulţimea se opune. La presiunea publică, Ponţiu Pilat îl eliberează pe tâlharul Baraba şi îl sacrifică pe Mântuitorul Iisus Hristos. Aici este locul în care Iisus şi-a petrecut primele ore ale dimineţii, timp în care a fost judecat şi condamnat. Este biserica, altarul ridicat, care arată momentul în care Mântuitorul Isus Hristos este condamnat, momentul în care Ponţiu Pilat îl predă pe Iisus către drumul spre moarte", a prezentat Mădălina Mihalache, reporter Antena 3.

Este punctul din care începe Drumul Crucii.

"Via Dolorosa este un drum de câteva sute de metri. Este drumul patimilor, al durerii şi al iertării. Este împărţit în 14 opriri, la fiecare sunt ridicate mici altare în cinstea mântuitoarelor patimi ale lui Iisus Hristos. Aici este una dintre opriri. Este locul în care i-a fost pusă crucea în spate lui Iisus şi i-a fost înfiptă coroana cu spini", prezenat Mădălina Mihalache.

După o pauza de doi ani, creştini din toate colţurile lumii au putut să vină în Ţara Sfântă pentru a reface drumul spre Golgota al lui Iisus.

"Mii de pelerini au refăcut Drumul Crucii în Vinerea Mare la Ierusalim. Drumul este împărţit în 14 staţii. La fecare staţie alaiul de pelerini s-a oprit pentru a spune o rugăciune. S-au spus rugăciuni şi în limba română. Sub paza soldaţilor în aceeaşi manieră în care Iisus Hristos a dus crucea, la fel o fac în aceste momente şi preoţii, în această sfânta procesiune din Vinerea Mare", a adăugat Mădălina.

Ultima oprire din Vinerea Mare este Sfântul Mormânt, locul zero al creştinătăţii.

"Interiorul Sfântului Mormânt este împărţtit în două spaţii: cămara îngerului şi cămara mormântului. Intram mai intai în cămara îngerului, aici unde găsim piatra de pe care îngerul a vestit femeilor învierea Domnului. Aici lumina sfântă nu se stinge niciodată. A fost aprinsă în urmă cu un an si chiar dacă este aprinsă de la Paştele trecut,  ea nu arde ca un foc normal. Din cămara îngerului intram în cămara Sfântului Mormânt", a arătat Mădălina Mihalache.
 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close