Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Antrenorul italian Devis Mangia, acuzat că i-ar fi făcut avansuri fotbalistului Răzvan Popa

Antrenorul italian Devis Mangia, acuzat că i-ar fi făcut avansuri fotbalistului Răzvan Popa

Acuzaţii de hărţuire sexuală în lumea fotbalului. Este vorba despre fostul antrenor al CSU Craiova, Devis Mangia, care i-ar fi făcut avansuri fotbalistului Răzvan Popa. Sportivul avea 20 de ani la acea vreme, iar după acest episod a vrut să se retragă din lumea fotbalului.

Antrenorul italian Devis Mangia, acuzat că i-ar fi făcut avansuri fotbalistului Răzvan Popa
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2022   •   18:48

Antrenorul italian a fost suspendat temporar, săptămâna trecută, din funcţia de selecţioner al Maltei, după ce doi jucători l-au acuzat de hărţuire sexuală.

Federaţia a declanşat o anchetă, fără a preciza motivul oficial şi a făcut doar anunţul suspendării italianului. Însă, azi, au ieşit la iveală noi detalii şocante despre Mangia.

Între 2017 şi 2018, când Devis Mangia era antrenorul CSU Craiovei, antrenorul italian l-a chemat pe fotbalistul de 25 de ani, Razvan Popa la o serie de discuţii.

Mama lui Răzvan Popa a dezvăluit momentele şocante prin care a trecut fiul său

"Ni s-a părut că e ceva de bine.Știam că le stopase ulterior, începea să le refuze.Mangia îl căuta, iar el se eschiva", a mărturisit mama fotbalistului.

Asta pentru că întâlnirile au degenerat.

"Mi-a spus clar că a avut un şoc la o întâlnire, în momentul în care acest individ, acest antrenor, a început cu avansuri, cu propuneri indecente. Toate astea în timp ce începuse să se masturbeze în fața lui. Propunerea indecentă a fost să vadă un film pentru adulți", a adăugat mama lui Răzvan Popa.

Mai mult, între cei doi ar fi exista şi un episod violent în urma unui meci, în timpul căruia Răzvan Popa nu ar fi dat randamentul la care antrenorul se aştepta.

"În momentul când l-a schimbat, a trecut pe lângă el și i-a spus "Îți voi sparge fața la vestiar". Ce îşi aduce aminte este că i-a pus mâna gât, l-a lipit de zid", mai spune femeia.

Mama fotbalistului îl acuză şi pe patronul clubului CSU Craiova de faptul că atunci când a fost informat de cele întâmplate nu a luat măsuri. Totuşi, se pare că Mihai Rotaru a fost sceptic atunci când Gigi Becali a vrut să îl aducă pe Davis Mangia antrenor la Steaua.

În scandal a intervenit şi Gigi Becali

"Am vrut să-l aduc antrenor pe Devis Mangia. Eu m-am interesat și m-am interesat și la Rotaru. Rotaru nu mi-a zis exact ce, dar mi-a dat de înțeles că așa e (n.r. zvonurile despre hărţuirea sexuală). Și atunci, eu cum să iau așa ceva? Doamne, miluiește! Nu am mai zis după aia de ce nu l-am luat, să nu fiu iar amendat pentru discriminare de comisia de la Federaţie", a spus Gigi Becali.

David Mangia spune însă că sunt acuzaţii nefondate, făcute doar pentru a-i denigra imaginea

Pe 29 septembrie, după suspendarea din funcţie, a transmis printr-un comuncat că acuzaţiile venite din Malta sunt nefondate şi că altul este motivul deciziei Federaţiei.

"Nu am avut niciodată o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației. Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi dăunează grav demnitatea și reputația profesională, se arată în comunicat.

Răzvan Popa s-a retras din lumea fotbalului în 2019, iar după incidentele cu antrenorul său, acesta a intrat în depresie, boală cu care încă se luptă, a povestit mama sportivului pentru GSP.




 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close