Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anunțul fără precedent al medicilor despre sănătatea reginei Elisabeta a II-a i-a reunit în Scoția pe membrii Casei Regale britanice

Anunțul fără precedent al medicilor despre sănătatea reginei Elisabeta a II-a i-a reunit în Scoția pe membrii Casei Regale britanice

Felul în care Casa Regală britanică a comunicat informația privind plasarea suveranei sub supraveghere medicală a indicat, din start, că situația este neobișnuită și gravă.

Anunțul fără precedent al medicilor despre sănătatea reginei Elisabeta a II-a i-a reunit în Scoția pe membrii Casei Regale britanice
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2022   •   18:47

Comunicatul Palatului Buckingham a confirmat informația transmisă inițial de BBC, care a anunțat că "medicii au transmis membrilor familiei că sunt îngrijorați de starea de sănătate" a reginei Elisabeta a II-a.

Prin comparație cu informările din trecut referitoare la starea sănătății reginei, comunicatul de joi este fără precedent.

Tot fără precedent, potrivit presei britanice, este și faptul că membrii familiei regale au fost convocați de urgență la Palatul Balmoral.

Prințul moștenitor Charles a ajuns deja în Scoția și este alături de Majestatea Sa.

Între timp, liderii lumii care au postat mesaje de susținere pentru regină.

Elisabeta a II-a este al doilea cel mai longeviv monarh din istorie, având 96 de ani și peste 70 de ani de domnie.

În luna iunie, a celebrat jubileul de platină care a marcat 70 de ani pe tronul Marii Britanii.

Cea mai recentă apariție a sa în exercițiul atribuțiilor monarhice a fost cea de marţi, când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru.

Miercuri, suverana a anulat o întânire virtuală după ce medicii i-au recomandat să se odihnească.

De la finalul anului trecut Regina Elisabeta a suferit de ceea ce Palatul Buckingham a numit probleme episodice de mobilitate.

În octombrie anul trecut Regina a fost spitalizată timp de o noapte, iar de atunci şi până în prezent şi a redus substanţial apariţiile publice.

Foto: regina Elisabeta a II-a, înaintea numirii noului prim-ministru britanic Liz Truss, marți, 6 septembrie 2022


 

×
Subiecte în articol: Elisabeta a II-a Balmoral Scotia
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close