Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anunțurile cu vize de flotant au împânzit internetul. Părinții, dispuși să plătească mii de lei pentru a-i înscrie pe copii la școală

Anunțurile cu vize de flotant au împânzit internetul. Părinții, dispuși să plătească mii de lei pentru a-i înscrie pe copii la școală

Odată cu începerea înscrierilor la clasa zero, anunțurile pentru viză de flotant au invadat internetul. Disperaţi să prindă un loc pentru copiii lor la o şcoală de top, părinţii plăteasc oricât.

Anunțurile cu vize de flotant au împânzit internetul. Părinții, dispuși să plătească mii de lei pentru a-i înscrie pe copii la școală
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   19:22

Când vine vorba de înscrierea copilul, numeroși părinți nu mai țin cont de distanța față de casă, ci de renumele unității de învățământ sau de o anumită învățătoare cu experiență.

"Caut proprietar care să îmi facă viză de flotant!" sau "Vă fac buletin în zona școlii.". Așa sună anunțurile care au invadat internetul odată cu începerea înscrierilor la clasa zero.

Dacă pe vremea lui Ceaușescu mulți români din provincie se dădeau peste cap să obțină buletin de București, acum și mai mulți plătesc mii de lei pentru "buletin de școală bună".

Oamenii oferă în jur de 1000 de lei, ca să aparțină, în mod fictiv, de circumscripția școlii dorite, dar este un fals în declarații care nu poate fi demonstrat, spun specialiștii.

Citește și: Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare 2023. Părinții pot depune cerere online

Autoritățile vor să stopeze fenomenul după ce multe școli s-au supraaglomerat, iar la unele adrese au fost descoperite mii de persoane care locuiau acolo doar în acte.

"Ajungem să avem școli suprapopulate pentru care în curând o să ajungem să construim zgârie nori ca să putem să primim toți copiii care vor să învețe în acele școli", a declarat Iuliana Constantinescu, Federația Părinților.

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close