Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Asasinii de la Arad, încă în libertate. Psihologul criminalist Tudorel Butoi, teorie de ultimă oră

Asasinii de la Arad, încă în libertate. Psihologul criminalist Tudorel Butoi, teorie de ultimă oră

Ioan Crişan dădea bani cu camătă. Asta reiese dintr-un comunicat dat publicităţii astăzi de către Parchetul General. Anchetatorii spun că au verificat şi această pistă, dar nu fac publice rezultatele investigaţiilor pe acest palier.

Asasinii de la Arad, încă în libertate. Psihologul criminalist Tudorel Butoi, teorie de ultimă oră
de Gabriel Dano    |    24 Mai 2022   •   18:46

Au fost audiate peste 400 de persoane, iar expertizele chimice au stabilit şi tipul de explozibil folosit: unul de mare putere. Procurorii spun că ştiu şi unde a fost amplasat şi că, într-un an de la asasinat, au făcut mai multe percheziţii domiciliare pentru găsirea asasinilor. Toate fără niciun rezultat. Criminalii lui Ioan Crişan sunt încă liberi.

Astăzi, Parchetul General a dat publicităţii un comunicat pe două pagini, unde au fost puse cu liniuţă de la capăt acţiunile investigative despre care vorbea ministrul Afacerilor Interne.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, la News Hour with CNN, de ce procurorii știu sau comunică foarte puține informații în acest caz.

"La volumul mare de muncă și la forțele impresionante deplasate, la tehnica și la posibilitățile de conlucrare cu bazele de date, eu cred - sper - că dețin mult mai multe lucruri care nu pot fi date pubicității. Pentru că câtă vreme autorii sunt în stare de libertate se uită și ei la televizor, la ce comentăm.

Vreau să atrag atenția asupra faptului că în eforturile acestea concertate pe care le fac acolo la Timișoara ar trebui să atragă câțiva ofițeri și procurori de mare experiență, chiar în materia aceasta a explozibililor și aruncării în aer de oameni, că am lucrat în asemenea spețe în țara asta sufiecent de multe ca să tragem concluzii. Vezi Piatra Neamț, vezi Baia Mare, vezi Timișoara, Arad etc.", a spus Tudorel Butoi.

Tudorel Butoi are o teorie de ultimă oră în legătură cu cine ar fi putut să fie autorul atacului.

"Avem un individ temerar, care își asumă risc, un individ dinamic, care nu șade mult în câmpul faptei, un individ care poate pătrunde în anturajul nefericitei victime și care știe detalii tehnice și care trebuie prins repede și dus 25 de ani la pârnaie", a spus profesorul Tudorel Butoi.

 

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi Ioan Crișan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close