Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Doi asistenți maternali, soț și soție, care exploatau copiii de care aveau grijă în Timiș, au fost arestați

Doi asistenți maternali, soț și soție, care exploatau copiii de care aveau grijă în Timiș, au fost arestați

O familie din Timiș și-a transformat copiii luați în plasament în sclavi. Bărbatul a fost arestat 30 de zile, iar femeia a fost pusă sub control judiciar în același dosar.

Doi asistenți maternali, soț și soție, care exploatau copiii de care aveau grijă în Timiș, au fost arestați
Sursa foto: Gettyimages | Kevin Frayer / Stringer
de Ioana Mircea    |    19 Oct 2022   •   18:03

Doi asistenți maternali din Timiș, soț și soție, și fiica lor sunt acuzați că obligau copiii luați în plasament la muncă forțată. Dacă aceștia refuzau, erau bătuți, transmite DIICOT, într-un comunicat de presă.

Autoritățile anunță și că au efectuat percheziții în acest dosar în care sunt cercetate acuzații de trafic de minori.

Potrivit DIICOT, faptele au avut loc între 2020 și 2022. „Două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia”, anunță DIICOT.

Potrivit autorităților, în cei doi ani, „asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite”.

Cei trei suspecți au fost ridicați și urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Femeia acuzată că exploata copiii minori avuți în plasament a fost lăsată să plece de la DIICOT. La audieri au rămas soțul și fiica. Cu lacrimi în ochi femeia povestește că cineva care i-a vrut răul a făcut denunțul. De asemenea, neagă acuzațiile de exploatare a minorilor.

Copiii vor primi sprijin psihologic pentru a trece peste traumele create. Audierile continua în acest caz.
 

×
Subiecte în articol: Timis DIICOT
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close