Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii așteaptă 899 de zile pentru a avea acces la medicamente de ultimă generație

Românii așteaptă 899 de zile pentru a avea acces la medicamente de ultimă generație

Timpii de așteptare în Europa pentru a avea acces la medicamente noi sunt extrem de lungi în unele ţări.

Românii așteaptă 899 de zile pentru a avea acces la medicamente de ultimă generație
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   18:57

Există diferențe uriaşe între state atunci când vine vorba despre momentul când aceste tratamente noi şi inovative ajung pe piaţă, după ce sunt aprobate.

Jurnaliştii euronews.next au preluat un studiu realizat de EFPIA WAIT Indicator Survey pentru anii 2017 - 2022, de unde rezultă că timpul mediu de așteptare în UE pentru accesul la medicamentele aprobate este de 511 zile.

Dar când ne uităm defalcat vedem că în Germania, timpul de așteptare este mult mai scurt, cu o medie de 133 de zile. Danemarca - 176 zile sau Suedia cu 261 zile.

România este plasată spre coada clasamentului, cu 899 de zile. Aproape doi ani şi jumătate ca un medicament aprobat şi autorizat să ajungă şi la noi pe piaţă.

Polonia - 844 de zile şi Bulgaria cu 764 de zile. Evident, procesul greoi se răsfrânge asupra pacienţilor care primesc şansa unui nou tratament cu foarte multă întârziere.

Citeşte şi: Există trei ţări în Europa care ne pun mâncarea pe masă

×
Subiecte în articol: medicamente Europa tratamente piata jurnalisti
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close