Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Atac cibernetic în România cu mesaje virusate pe telefon | Expert în securitate cibernetică: "Să nu dea click pe acest link!"

Atac cibernetic în România cu mesaje virusate pe telefon | Expert în securitate cibernetică: "Să nu dea click pe acest link!"

de Mia Lungu    |    25 Apr 2022   •   19:05
Atac cibernetic în România cu mesaje virusate pe telefon | Expert în securitate cibernetică: "Să nu dea click pe acest link!"
Sursa foto: Pixabay

Un atac cibernetic pe scară largă este în desfășurare, astăzi, iar vizați sunt utilizatorii serviciilor de telefonie din România. Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile.

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii, la Antena 3, despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

"Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor.

Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent", a explicat expertul la Antena 3.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close