Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Un avion miliar al Forţelor Aeriene Române a plecat spre Kabul, pentru repatrierea cetățenilor români

Un avion miliar al Forţelor Aeriene Române a plecat spre Kabul, pentru repatrierea cetățenilor români

de Mia Lungu    |    17 Aug 2021   •   16:58
Un avion miliar al Forţelor Aeriene Române a plecat spre Kabul, pentru repatrierea cetățenilor români
Sursa foto: Hepta

Un avion al Forţelor Aeriene Române a decorat, marți, spre Afganistan, pentru a-i evacua pe cetățenii români din Kabul. La bord se află și o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți, pentru a efectua o misiune de urgență având drept scop evacuarea cetățenilor români din Afganistan.

La bordul aeronavei se află, pentru protecție, o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetățenilor români evacuați din Afganistan în alte locuri cu aeronave ale NATO.

Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situației de securitate din Afganistan.

„Ministerul Apărării Naționale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță”, au anunțat reprezentanții MApN.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close