Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un puşcăriaş s-a dat drept preot la Vatican şi a deschis un azil ilegal în România

Un puşcăriaş s-a dat drept preot la Vatican şi a deschis un azil ilegal în România

Un puşcăriaş a reuşit să păcălească autorităţile române care i-au permis să patroneze un azil fără să aibă vreun aviz pentru a face asta. Toţi credeau că acţionează la indicaţiile Papei Francisc, pentru că omul le-a spus că a venit aici trimis de Vatican.

Un puşcăriaş s-a dat drept preot la Vatican şi a deschis un azil ilegal în România
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   18:39

Bărbatul care a susţinut că este cetăţean italian a reuşit să păcălească ani la rând autorităţile din România, fără ca nimeni să bănuiească ceva.

S-a dat drept trimis al Vaticanului şi a deschis în ţara noastră un centru pentru persoane cu dizabilităţi. Nu avea niciun document care să îi dea acest drept. Şocul a venit când s-a descoperit că bărbatul era, de fapt, elveţian iar singura lui legătură cu Vaticanul sau Italia era că făcuse puşcărie acolo.

Januarius Senatoris, Gennaro Senatore sau Fratele Rino sunt doar o parte dintre numele pe care şi le-a însuşit Michel Upmann de-a lungul timpului. Născut în Elveţia, bărbatul a intrat în atenţia autorităţilor italiene în 2007 după ce a incendiat mai multe maşini, l-a ameninţat cu moartea pe primarul Siciliei de pe atunci şi a anunţat că va arunca o clădire în aer. A fost prins şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Opt ani mai târziu, Michel Upmann a schimbat strategia şi a înfiinţat o casă socială în Italia, unde aducea tinere abuzate. Se dădea drept preot şi funcţiona cu susţinerea unei aşa-zise biserici din Vatican.

În urmă cu cinci ani, bărbatul a venit în România, la Baia Mare, unde a încercat să aplice aceeaşi reţetă. A deschis un centru pentru persoane cu dizabilităţi, pe care îl prezenta ca fiind sub îndrumarea unei biserici din Vatican.

Doar că bărbatul nu avea nicio îndrumare şi nicio autorizaţie de funcţionare din partea statului român.

Toată mascarada s-a încheiat în urmă cu câteva zile, când una dintre beneficiare a sunat la 112 şi a anunţat că este supusă la violenţa fizică în centrul în care se află.

Inspectorii de la DGASPC nu ştiau nimic despre nereguli, ba chiar îl invitau pe bărbat la evenimentele pe care le organizau, iar acesta se lăuda pe Facebook cu pozele de acolo.

×
Subiecte în articol: azil Michel Upmann Vatican
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close