Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bani în plic, în loc de coroane funerare, la înmormântare. Apelul făcut de un primar din Hunedoara pentru a scăpa de poluare

Bani în plic, în loc de coroane funerare, la înmormântare. Apelul făcut de un primar din Hunedoara pentru a scăpa de poluare

În loc de coroane de flori, bani în plic. Este propunerea unui primar din Hunedoara. Pe lângă faptul că suma de bani ar fi mai de folos familiei îndurerate, coroanele de flori din plastic poluează mediul.

de Mia Lungu    |    25 Noi 2022   •   18:20

Primarul comunei Vălişoara a făcut un apel către localnici ca, în loc de coroane de flori, la înmormântare, să pună contravaloarea lor într-un plin şi să o aducă în sprijinul rudelor îndoliate.

"De multe îi ia pe nepregătite și vreau să specific, nu e obligație. Cred că ar fi mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Știm că cheltuilele sunt mari, dacă a fost bolnavă și a umblat prin spitale, au fost cheltuieli, și cred că e mai bine așa.

Să ajute oamenii, familiile în necaz, cu bani, că sunt mai de folos decât o coroană pe care n-o citește nimeni.", spune primarul comunei Vălișoară, Camelia Bedea.

Pe lângă folosul financiar, primarul spune că ar aduce şi un beneficiu mediului. Astfel, deşeurile adunate în cimitire s-au împuţina considerabil.

"Ar fi foarte bine că nu ar mai fi deșeuri care se distrug greu. Aceste practici sunt și în alte comune din Arad. 70% au reușit să reducă deșeurile din coroane.

Va fi mai curat, ordine, și oamenii care se ocupă de curățenie n-o să aibă de lucru. E o problema cu depozitarea lor.", a mai spus edilul.

Preţul unei coroane de flori din plastic, cel mai cumpărat timp de coroană de altfel, pleacă de la 45 de lei, iar dacă vorbim de flori naturale, poate ajunge şi la câteva sute de lei, bani care ar ajuta familia îndoliată să organizeze serviciile funerare.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close