Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un bărbat cercetat pentru proxenetism şi trafic de droguri a ajuns profesor la două şcoli din Buzău | Reacţia oamenilor

Un bărbat cercetat pentru proxenetism şi trafic de droguri a ajuns profesor la două şcoli din Buzău | Reacţia oamenilor

Un bărbat din Buzău cercetat pentru proxenetism şi trafic de droguri a ajuns să fie profesor. Nu la una, ci la două şcoli din oraş. Iată cum a fost posibil aşa ceva şi ce spun oamenii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   19:23

Aşa-zisul dascăl figurează în registrele Poliţiei de mai bine de 10 ani, însă se pare că niciun director nu a verificat acest lucru.

Bărbatul figurează în Registrul Agresorilor Sexuali încă din 2009, când a fost condamnat la un an de închisoare pe teritoriul Italiei pentru proxenetism. Câţiva ani mai târziu, în 2022, acesta a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Buzău, doar că de această dată pentru trafic de droguri. Doar că pedeapsa a fost suspendată pentru că şi-a recunoscut fapta. La nici un an distanţă, bărbatul a reuşit să devină profesor.

"Un cadru didactic care trebuie să dea educație trebuie sa fie un exemplu pozitiv, daca abuzează sexual un copil nu ar trebui sa mai profeseze", spune cineva. 

"Nu mi se pare normal. E logic? Totul în ţara asta nu e anapoda, ținând cont că au copiii lângă ei. Nu accept așa ceva. Dar conducerea şcolii mi se pare că e de vină", mai spune o femeie. 

"Extrem de grav. Nu se poate așa ceva", mai spune cineva. 

Profesorul de desen preda la două şcoli din Buzău. Asta deşi legea prevede clar faptul că o persoană condamnată definitiv pentru infracţiuni de proxenetism nu poate ocupa o funcţie didactică. Totuși, se pare că înainte de angajare, nimeni nu a verificat aceste lucruri.

"Am decis sa luăm primele masuri în sensul interzicerii în unități de învățământ. Azi urma să cerem documente care fac obiectul acelui articol, pentru că trebuie să vedem dacă în certificatul de integralitate comportamentală erau precizări legate de anumite incompatibilități cu funcția didactică", a spus Daniela Palcău – inspector școlar general

"Există corespondența între liceu şi IPJ pe aceasta tema şi trebuie să așteptăm rezultatul cercetărilor, nu ne putem antepronunta", a spus Lenuța Pîrlog, director Liceul Alexandru Marghiloman

Pănă atunci, bărbatul a fost suspendat din funcţie. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close