Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bebeluși băgați în incubatoare, pentru a nu îngheța de frig, într-o maternitate din Ploiești

Bebeluși băgați în incubatoare, pentru a nu îngheța de frig, într-o maternitate din Ploiești

Iarna bate la uşă, iar în lipsa căldurii, managerii de spitale se văd nevoiţi să improvizeze şi în acest an. Nou-născuţii sunt ţinuţi în incubatoare în zilele şi nopţile mai friguroase, la maternitatea din Ploieşti.

Bebeluși băgați în incubatoare, pentru a nu îngheța de frig, într-o maternitate din Ploiești
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    18 Oct 2022   •   20:10

Lipsa căldurii i-a împins pe directorii de spitale să improvizeze tot felul de variante pentru a proteja nou-născuţii.

"Este mai greu pentru mamele lăuze. Ca situație de avarie folosim incubatoare pe care le avem și îndeplinesc toate normele. Situația este neplăcută în momentul în care se alăptează", a declarat coordonator Maternitatea Ploiești, dr. Călin Boeru.

Dacă problema cu apa caldă a fost rezolvată cât de cât de panourile fotovoltaice, lipsa căldurii nu are o soluţie pe termen scurt. Directorii spun că au primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva, însă, iarna e doar la un pas distanţă, iar în saloane începe să fie frig.

Dacă un incubator e liber, copiii sunt aduși aici ca să li se asigure căldura necesară. De teamă ca această situație să nu se repete, managerii unității medicale au demarat un proiect pentru a asigura independența energetică a spitalelor.

×
Subiecte în articol: maternitate Ploiești
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close