Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Joe Biden anunță oficial marea lovitură pentru Rusia: ”Interzicerea tuturor importurilor de petrol, gaz și energie”

Joe Biden anunță oficial marea lovitură pentru Rusia: ”Interzicerea tuturor importurilor de petrol, gaz și energie”

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat oficial că Statele Unite ale Americii vor opri importul de petrol, gaze naturale și cărbune din Rusia, ca parte a sancțiunilor pentru invadarea Ucrainei.

Joe Biden anunță oficial marea lovitură pentru Rusia: ”Interzicerea tuturor importurilor de petrol, gaz și energie”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    08 Mar 2022   •   18:36

„Interzicerea tuturor importurilor de petrol, gaz și energie din Rusia. Acestea nu vor mai fi acceptate în porturile americane și va însemna o lovitură cumplită la adresa mașinăriei de război a lui Putin. Este o măsură care se bucură de susținerea Congresului și cetățenilor. Nu suntem de acord să finanțăm războiul lui Putin.

Înțelegem că mulți dintre aliații noștri europeni ar putea fi într-o poziție din care nu ne pot susține. Noi avem o producție internă mult mai mare decât toate țările europene la un loc. Noi exportăm energie, deci noi putem face acest pas. Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri europeni pentru a crea o strategie pe termen lung pentru a reduce și dependența lor de gazul și petrolul rusesc.”, a transmis Joe Biden.

Prețdintele SUA a recunoscut că decizia sa de a interzice importurile de petrol rusesc îi va afecta și pe americani.

„Decizia de astăzi nu este fără costuri aici acasă. Războiul lui Putin afectează deja familiile americane la pompa de benzină. De când Putin și-a început desfășurarea militară la granița cu Ucraina, prețul gazului în America a crescut cu 75 de cenți. Odată cu această decizie va crește și mai mult", a transmis acesta.

Joe Biden s-a adresat, de asemenea, companiilor americane de petrol și gaze, spunând că războiul și impactul acestuia nu sunt „o scuză pentru a recurge la creșteri excesive de preț”, care exploatează consumatorul american, adăugând că nu va tolera acest lucru.

„Agresiunea Rusiei ne costă pe toți. Și nu este momentul pentru profituri sau creșterea prețurilor. Vreau să fiu clar ce nu vom tolera", a spus el.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia petrol
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close