Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 300 de oameni bolnavi de cancer ar putea muri în fiecare zi din cauza blocajului din Sănătate

300 de oameni bolnavi de cancer ar putea muri în fiecare zi din cauza blocajului din Sănătate

Criza din sănătate ameninţă vieţile bolnavilor. Spitalele au rămas fără bani de medicamemente, tratamente şi materiale sanitare. Nici pentru plata salariilor nu mai sunt fonduri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   19:37

 În tot acest timp, bolnavii se gândesc cu groază ce vor face dacă vor fi nevoiţi să-şi amâne tratamentele vitale. Statisticile arată că blocajul sanitar ar putea duce la 300 de decese pe zi din cauza afecţiunilor oncologice.

Spitalul Colţea cumpără de patru luni citostatice pe datorie după ce plata a fost sistată în perioada protestului declanşat de casele de asigurări de sănătatate.

”În funcție de sumele pe care ni le alocă cred că vom reuși să ajungem la anumite termene și să reluăm discuțiile cu furnizorii, să reluăm ideea de a cumpăra pe datorie”, a declarat Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colțea din București.

Fondurile unităţilor medicale au scăzut semnificativ şi odată cu ordonanţa de urgenţă care prevede reducerea cheltuielilor. Criza din spitale este una fără precedent.

”În momentul ăsta, eu am în buget 917.854,52 de lei, care nu acoperă de niciun fel salariile și contribuțiile. Problema este că o să fim în imposibilitatea de a ne plăti furnizorii, medicamentele și materialele sanitare, vitale pentru pacienți”, a precizat Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Victor Gomoiu din Capitală.

Nota de plată finală ajunge la bolnavii care se agaţă de orice speranţă. La Institutul Oncologic Bucureşti, cei mai mulţi pacienţi ajung la spital în stadii avansate ale bolii.

În aşteptarea tratamentelor, mulţi pierd lupta cu boala. România este fruntaşă în Europa la numărul pacienţilor care mor din cauza afecţiunilor oncologice.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close