Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mai bogat decât Regele Charles al III-lea, Rishi Sunak a fost întrebat despre legăturile soției sale cu regimul lui Putin | Răspunsul actualului premier britanic

Mai bogat decât Regele Charles al III-lea, Rishi Sunak a fost întrebat despre legăturile soției sale cu regimul lui Putin | Răspunsul actualului premier britanic

La cei 42 de ani, Rishi Sunak este cel mai tânăr premier britanic din epoca modernă, dar şi cel mai bogat.

Mai bogat decât Regele Charles al III-lea, Rishi Sunak a fost întrebat despre legăturile soției sale cu regimul lui Putin | Răspunsul actualului premier britanic
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   19:20

Averea sa și a soției sale este estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Este mai mult decât averea de care dispun regele Charles al III-lea și regina consoartă și care se ridică la "doar" 600 de milioane de dolari.

Cea mai mare parte din avuția premierului britanic provine din acțiunile pe care soția sa, Akshata Murthy, le deține la compania fondată de tatăl său.

Akshata Murthy, avere din acțiunile firmei fondată de tatăl său

Narayana Murthy este supranumit "tatăl sectorului IT indian" și are o avere estimată la 4.5 miliarde de dolari.

Fiica sa, soția actualului premier britanic, dispune de aproximativ 700 de milioane de lire sterline, ca urmare a deținerilor de titluri ale companiei Infosys.

Dividendele pe care Akshata Murthy le primește anual se ridică la aproximativ 12 milioane de lire sterline.

La începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, compania Infosys - cu birouri la Moscova - s-a aflat în centrul unui scandal.

Infosys a întârziat să se supună sancțiunilor la adresa Rusiei și s-a retras de pe piața din Rusia doar în urma presiunilor.

Membru al Parlamentului britanic din 2015, ministru în cabinetul lui Boris Johnson, Rishi Sunak a fost solicitat astă primăvară, într-o emisiune televizată, să răspundă suspiciunilor că soția sa ar beneficia financiar - prin intermediul Infosys - de pe urma regimului lui Vladimir Putin.

Răspunsul lui Rishi Sunak când a fost întrebat de legăturile cu Rusia ale companiei din care își "trage" averea soția sa

"S-a spus că aveți legături de familie cu Rusia, că (...) că soția dumneavoastră are acțiuni în firma de consultanță IT Infosys. Ei operează în Moscova. Au un birou acolo, au legături cu Alfa Bank în Moscova. Cumva le dați altora sfaturi pe care nu le urmați acasă?", a fost întrebat viitorul premier britanic.

"Eu sunt politician ales și mă aflu aici să discut despre lucrurile pentru care sunt responsabil. Soția mea nu este (politician ales)", a fost răspunsul lui Rishi Sunak.

Foto: Rishi Sunak și Akshata Murthy

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close