Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie

Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie

Marele tenisman german Boris Becker a fost condamnat vineri la închisoare de un tribunal londonez pentru că a ascuns sute de mii de lire sterline de bunuri, după ce a fost declarat în faliment.

Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2022   •   18:26

Becker a fost condamnat la începutul acestei luni pentru patru capete de acuzare în conformitate cu legea britanică privind insolvenţa, inclusiv pentru că nu a dezvăluit, a ascuns şi a eliminat active semnificative în urma unui proces de faliment, scrie Reuters.

În vârstă de 54 de ani, de şase ori campion de Grand Slam, a fost găsit vinovat de transferul de bani către fosta sa soţie Barbara şi soţia sa Sharlely, după falimentul său din 2017. 

Se pare că tensimenul a ascuns active și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor, potrivit BBC.

Cazul s-a centrat pe falimentul lui Becker din iunie 2017, rezultat dintr-un împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline pe proprietatea sa de lux din Mallorca, Spania.

"Este notabil faptul că nu aţi dat dovadă de remuşcări sau de acceptarea vinovăţiei dumneavoastră", i-a spus judecătoarea Deborah Taylor în timp ce l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare la Southwark Crown Court din Londra.

Ea a spus că Becker va executa jumătate din pedeapsă în spatele gratiilor.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close