Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cu cât vor crește pensiile, dacă nu vor mai fi impozitate cele până la 3.000 de lei | Exemple concrete

Cu cât vor crește pensiile, dacă nu vor mai fi impozitate cele până la 3.000 de lei | Exemple concrete

Pensiile până în 3.000 de lei ar putea să fie scutite de impozit, dar încă nu e nimic sigur. Vor fi discuții în coaliție, precizează premierul Ciucă. Tot el a declarat că nu vrea să creeze așteptări. Antena 3 a făcut calculele. Iată ce ar însemna în bani pentru un pensionar această măsură.

Cu cât vor crește pensiile, dacă nu vor mai fi impozitate cele până la 3.000 de lei | Exemple concrete
Sursa foto: antena3.ro
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2022   •   19:06

Cu cât vor crește pensiile, dacă nu vor mai fi impozitate cele până la 3.000 de lei - exemple concrete

sursa: Antena 3

"La o pensie care acum este 2.500 de lei, dacă nu se va mai aplica acest impozit de 10% care se aplică acum pentru toate pensiile care depășesc 2.000 de lei, atunci un pensionar care cu pensia de 2.500 de lei va lua o pensie de 2.550 de lei, deci în plus 50 de lei în fiecare lună.

Mai avem un exemplu ce înseamnă neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. La o pensie care acum, să presupunem, este 3.000 de lei, dacă nu va mai fi impozitată, acest pensionar va avea parte de o creștere a pensiei cu 100 de lei în fiecare lună, deci pensia lui va fi de 3.100 de lei în acest caz, iar la această pensie de 2.500 de lei, pensia va crește la 2550 de lei", a spus realizatorul Antena 3 Gina Vacariu.

Ciucă, anunț de ultimă oră despre pensii: "Nu vrem să creăm oamenilor iluzii - vom ține cont de impactul bugetar"

Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, după şedinţa PNL că s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă a precizat că trebuie să existe o discuţie în coaliţie pe acest subiect.
00:02

"Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (...)

Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea", a spus premierul Ciucă.

Potrivit premierului, impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei. Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat.

 

×
Subiecte în articol: pensii Nicolae Ciucă
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close