Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Campanie încinsă la alegerile midterm din SUA | Barack Obama: "Pentru republicani, conflictul e profitabil. Uitați-vă ce a pățit Paul Pelosi!"

Campanie încinsă la alegerile midterm din SUA | Barack Obama: "Pentru republicani, conflictul e profitabil. Uitați-vă ce a pățit Paul Pelosi!"

Cu câteva zile înainte de alegerile legislative de la mijloc de mandat, liderii democrați din SUA au ieșit la rampă în cadrul unor evenimente electorale de anvergură.

Campanie încinsă la alegerile midterm din SUA | Barack Obama: "Pentru republicani, conflictul e profitabil. Uitați-vă ce a pățit Paul Pelosi!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2022   •   19:20

Președintele Joe Biden și fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama, au avertizat că scrutinul de pe 8 noiembrie este despre salvarea democrației americane.

Obama a fost în centrul atenției la un miting electoral în Las Vegas iar democrații speră că vitalitatea sa, calitățile sale oratorice, precum și amintirile pozitive despre cele două mandate ale sale îi vor mobiliza la urne pe simpatizanții acestui partid.

Democrații au mare nevoie de așa ceva, pentru că, potrivit sondajelor, sunt în dezavantaj electoral față de republicani.

Fostul președinte i-a atacat pe republicani în discursul din Las Vegas și a invocat recentul incident în care Paul Pelosi, soțul șefei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a fost atacat în propria locuință.

"Ei (republicanii, n.r.) cred că este mult mai profitabil să stârnești controverse și conflicte decât să susții adevărul și faptele, și putem vedea exemple. Iată, unul dintre prietenii mei, domnul Paul Pelosi, a fost atacat violent", a spus Obama.

Joe Biden: "Am moștenit o economie în ruină"

Președintele Joe Biden a criticat, la rândul său, precedenta administrație a lui Donald Trump.

"Oameni buni, acesta nu este partidul Republican al înaintașilor voștri (...) Putem doar să constatăm faptul că, atunci când am preluat mandatul, economia era o ruină. Asta nu din cauza mea, ci pentru că așa am moștenit-o", a spus Biden.

Cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților şi 35 din cele 100 de locuri din Senat se dispută săptămâna viitoare.

Pentru a câștiga majoritatea în Cameră, un partid are nevoie de cel puțin 218 locuri.

Pentru Senat, este necesară o majoritate de 51 de mandate.

Republicanii sunt favoriți pentru Camera Reprezentanților, incert fiind însă numărul de mandate pe care ar urma să-l câștige peste pragul majoritar.

Cursa pentru Senat este considerată încă una deschisă, conform centrelor de sondaje și comentatorilor politici.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close