Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Capitala gropilor. Asfaltări făcute de mântuială şi lucrări lăsate de izbelişte

Capitala gropilor. Asfaltări făcute de mântuială şi lucrări lăsate de izbelişte

Strazile Capitalei arată ca după război. Lucrările de asfaltare sunt lăsate de cele mai multe ori de izbelişte şi responsabilitatea este pasată de la o autoritate la alta.

Capitala gropilor. Asfaltări făcute de mântuială şi lucrări lăsate de izbelişte
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Munteanu    |    10 Aug 2021   •   20:10

Cine este responsabil pentru maşinile distruse în gropi şi de ce masurile întârzie să apara, aflaţi din reportajul difuzat la News Hour With CNN.

"Cu un picior în groapa și cu unul pe trotuar. Așa se circula în multe locuri din capitala. Zeci de lucrări nefinalizate și neaduse la forma lor initiala. Cine ar fi trebuit sa verifice și cine ar trebui să fie sanctionat totuși?", a prezentat Alexandru Munteanu, reporter Antena 3.

Zeci de drumuri şi trotuare din Bucureşti şi din toată ţara arată ca după bombardamente, după ce firmele care au avut lucrări de reparaţii în zonă, au refăcut asfaltarea de mântuială.

Urmările pot fi extrem de periculoase. Una dintre arterele principale ale Capitalei aşteaptă de luni de zile repararea gropilor.

"De trei luni de zile, aceste gropi rezultate în urma unor lucrări sunt invizibile pentru autorități, dar nu și pentru rotile mașinilor. Sute de şoferi și biciclisti sunt puși în pericol din cauza acestora, care nici măcar nu sunt semnalizate cu vreun indicator", arată Alexandru Munteanu.

Administratorul drumului este răspunzător de starea străzilor. Poliţia Locală îi poate amenda pe cei care execută lucrări şi nu respectă garanţia recepţiei.

"Este o lucrare de Distrigaz, așa. Le-am făcut o sesizare și i-am somat să o execute, să o închidă. Noi nu avem cadru legal în care să-i amendam. Acum aștept să-mi răspundă, în scris, oficial, că așa sunt pasii, că așa e făcută legea, ca sa pot să o dau mai departe, la Poliția Locală",  a declarat un angajat de la Administraţia Străzilor Bucureşti.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close