Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Casa Albă: Amenințarea unui atac al Iranului asupra Israelului este reală

Casa Albă: Amenințarea unui atac al Iranului asupra Israelului este reală

Amenințările formulate de Iranului la adresa Israelului sunt reale, a comunicat Casa Albă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   20:10

Teheranul a amenințat să se răzbune pe statul evreu după un atac aerian la Damasc atribuit Israelului, desfășurat la începutul acestei luni. Atacul a distrus o clădire dintr-un complex diplomatic al Theranului și a ucis mai mulți ofițeri iranieni de rang înalt.

"Considerăm în continuare că amenințarea potențială din partea Iranului în acest caz este reală", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

El nu a confirmat însă relatările potrivit cărora oficialii americani consideră "iminent" un atac iranian.

De asemenea, Kirby a refuzat să comenteze dacă Statele Unite vor ajuta la doborârea eventualelor rachete iraniene lansate asupra Israelului.

"Aș spune doar că urmărim acest lucru foarte, foarte atent", a menționat oficialul american.

El a adăugat că Washingtonul se va asigura că israelienii "au ceea ce au nevoie și că sunt capabili să se apere" și a indicat că SUA își vor evalua propriul dispozitiv de mii de soldați în regiune, pentru a se asigura că militarii sunt "pregătiți".

Anterior, președintele american Joe Biden a dat asigurări că sprijinul SUA pentru Israel, în contextul amenințărilor iraniene, este "neclintit" și că i-a transmis acest lucru premierului israelian Benjamin Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Iran Israel John Kirby
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close