Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Câştig uriaş pentru Donald Trump, după acuzaţiile care i-ar putea aduce 136 de ani de închisoare

Câştig uriaş pentru Donald Trump, după acuzaţiile care i-ar putea aduce 136 de ani de închisoare

Punerea sub acuzare a fostului președinte american Donald Trump a monopolizat atenția în întreaga lume în ultima perioadă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2023   •   19:03

Pe lângă expunerea publică excepțională, cu care, de altfel, fostul președinte este obișnuit, Trump pare să fi făcut un salt de mare amplitudine în opțiunile celor care îl vor, pentru a doua oară, la Casa Albă, chiar dacă există un risc semnificativ ca el să ajungă, mai înainte, în penitenciar.

Asta, întrucât cele 34 de capete de acuzare formulate la adresa miliardarului republican și legate, în special, de falsuri în documentele companiei sale, Trump Organization, însumează o pedeapsă totală de 136 de ani de închisoare.

Conform unui sondaj publicat în această săptămână, Donald Trump conduce detașat în fața principalului său potențial contracandidat republican, Ron DeSantis, guvernatorul Floridei.

Asta, în condițiile în care, imediat după alegerile mid-term de anul trecut, DeSantis era văzut de mulți drept o opțiune mai bună decât Trump.

Citește și: Rechizitoriul în cazul lui Donald Trump

În prezent, 48% dintre republicanii chestionați vor ca fostul președinte american să fie candidatul prezidențial al partidului lor în 2024.

Asta înseamnă o creștere de patru procente în doar două săptămâni, atunci când sondajul arăta o intenție de vot pro-Trump de 44% la nivelul Partidului Republican.

Sondajul Reuters/Ipsos citat de Antena 3 CNN mai arată că DeSantis s-a prăbușit, literalmente, în ochii republicanilor, intențiile de vot în favoarea sa fiind de 19%, comparativ cu 30% în consultarea anterioară.

Sondajul a fost realizat online în perioada 31 martie - 3 aprilie.

În același timp, un alt sondaj, realizat de CNN, arată că 60% dintre americani susțin punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

Trump, după punerea sub acuzare: "Alegerile din 2020 au fost furate, democrații au sărit peste socialism și vor să ne ducă în comunism!"

După punerea sub acuzare, fostul președinte a susținut o conferință de presă la reședința sa din Mar-a-Lago.

"Acum suntem, oficial, o țară din lumea a treia. Niciun președinte din istoria țării noastre nu a fost supus unor atacuri atât de duşmănoase și de dezgustătoare. Dar ei mă atacă doar pentru că lupt pentru voi.

E foarte simplu (...) Alegerile din 20202 au fost fraudate și furate. Însă acum ne vom lua țara înapoi, în 2024 (...) Dacă vă merge bine pentru că toate lucrurile pe care le-am făcut v-au adus bogăție și prosperitate (...) ar fi foarte bine dacă ați putea contribui la campania noastră (...)

Pentru că, altfel, ei vor avea miliarde de dolari care se vor lupta pentru a face din această țară o țară comunistă, și asta fac! Au sărit peste socialism. Trenul nu a oprit în acea stație.

În doar câțiva ani, țara noastră va fi mai bogată, mai puternică și mai măreață ca niciodată. Dar asta, doar dacă vom câștiga în 2024. În caz contrar, țara noastră va continua să eșueze. Țara noastră va fi un dezastru. Dar, împreună, vom face America măreață din nou", a estimat fostul președinte, actual inculpat.

×
Subiecte în articol: Donald Trump inchisoare Ron DeSantis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close