Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cât a ajuns să coste o plimbare cu ultimul tren cu abur din ţara noastră

Cât a ajuns să coste o plimbare cu ultimul tren cu abur din ţara noastră

Turiștii care aleg să își petreacă vacanțele în Maramureș, atât cele de sărbători, cât și în restul anului, au parte de o excursie plină de încărcătură istorică și de tradiții, cu unul dintre puținele trenuri cu aburi din țara noastră.

Cât a ajuns să coste o plimbare cu ultimul tren cu abur din ţara noastră
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2022   •   21:38

Mocănița pornește la ora 9 dimineața din gara Vișeu de Sus. Timp de aproximativ două ore turiștii se pot bucura de peisajele splendide de pe Valea Vaserului, dar pot explora și vagoanele istorice ale mocăniței. Cea mai veche locomotivă a fost fabricată în Reșița în 1910.

"Mocănița din Vişeu merge din 1933 pe același principiu, pe lemn, cărbune și apă. Este cel mai vechi motor  pus în funcțiune. Marea majoritate a locomotivelor au fost făcute în Reșița", spune Dumitru Grad, manager de turism. 

Ajunși la destinație, turiștii sunt întâmpinați cu muzică și mâncăruri tradiționale. După alte 2 ore petrecute la Paltin, turiștii pornesc înapoi spre Vișeu de Sus.

Biletul pentru o plimbare cu mocănița costă 75 de lei. Pentru încă 50 de lei în plus, beneficiați și de o masă, o cafea și o băutură răcoritoare. De Sărbători prețul unui bilet ajunge la 110 lei.

×
Subiecte în articol: tren Mocăniță Maramureș turisti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close