Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cât te costă să construieşti o casă în 2023 | Tot ce trebuie să ştii despre materialele de construcţii

Cât te costă să construieşti o casă în 2023 | Tot ce trebuie să ştii despre materialele de construcţii

Din ce în ce mai mulți români preferă să își construiască singuri o casă decât să își cumpere un apartament. Iată cât costă să construiești o casă în 2023

Cât te costă să construieşti o casă în 2023 | Tot ce trebuie să ştii despre materialele de construcţii
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    24 Mar 2023   •   19:03

Deși materialele de construcții s-au scumpit foarte mult în ultimii 2 ani, asta nu-i oprește pe români să ridice în regim propriu chiar și o casă de 50m².

Iată cât au crescut prețurile materialelor de construcții de la începutul acestui an. Cele mai mari creșteri le vedem la cărămidă, pavaje și panouri tip sandwich.

Așadar, cărămida costă 11 lei bucata, un preț cu 25% mai mare față de anul trecut.

Prețul pava-pavajelor este de 46 lei pe metru pătrat. Și aici avem o creștere de peste 20% față de anul trecut, iar panourile tip sandwich costă peste 130 lei metru pătrat, mai mult cu aproape 24% față de tariful din 2022.

Scumpiri sunt și pentru țeava rectangulară și țigla metalică, diferențe de aproape 19% și, respectiv, 9% față de tariful din 2022.

În schimb, oțelul beton este cu aproximativ 10% mai ieftin față de anul trecut, iar tariful OSB-ului au scăzut cu mai mult de un sfert 27,84%.

Dacă tragem linie, analiza realizată de o platformă online de vânzare a materialelor de construcții indică un cost de pornire de 40.000 euro pentru construcția unei case în regie proprie, de aproximativ 50m² costurile putând crește cu până la 30-40% în funcție normal de materialele utilizate.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close