Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce poate cumpăra o mamă din alocaţia copiilor. Mâncarea la grădiniţă costă mai mult decât alocaţia majorată

Ce poate cumpăra o mamă din alocaţia copiilor. Mâncarea la grădiniţă costă mai mult decât alocaţia majorată

Majorările de alocaţii decise de Guvern nu acoperă cheltuielile pe care le au părinţii. 

Ce poate cumpăra o mamă din alocaţia copiilor. Mâncarea la grădiniţă costă mai mult decât alocaţia majorată
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   13:56

Reporterii Antena 3 au stat de vorbă cu o mamă care are doi copii. În cazul ei, de exemplu, banii de la stat nu acoperă nici măcar costurile grădiniţei copilului de patru ani. 

Situaţia este şi mai gravă în cazul bebeluşului. Cei 600 de lei nu-i ajung nici măcar pentru lapte praf sau scutece. 

Am făcut nişte calcule cu ajutorul unei mămici. Raluca Şchiopu din Timişoara are două fetiţe. Una de 10 luni, cealaltă de aproape patru ani. 

Pentru bebeluş, Raluca primeşte în acest moment o alocaţie de 427 de lei. Însă spune că nici 600 de lei nu i-ar ajunge să acopere costurile lunare de bază. 

Fetiţa cea mare merge la grădiniţa de stat, însă părinţii plătesc mâncarea zilnică. Alocaţia unui copil de peste doi ani nu poate acoperi nici aceste costuri. 

"Este la grădiniţă, grădiniţa pe lună este 350 de lei. Alocaţia este 215 lei. Deci chiar nu. Ce să mai vorbim de o activitate extra, de un sport...", spune femeia.

Potrivit planului de majorare etapizată a alocaţiilor, şi cea pentru copiii de peste doi ani ar trebui să ajungă, într-un final, la 300 de lei. 
 

×
Subiecte în articol: alocatie alocații copii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close