Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Celebrul simbol al Capitalei, hotelul Intercontinental, îşi schimbă numele. Bill Gates, Lenny Kravitz și Pavarotti au fost cazați aici

Celebrul simbol al Capitalei, hotelul Intercontinental, îşi schimbă numele. Bill Gates, Lenny Kravitz și Pavarotti au fost cazați aici

După 50 de ani în care a purtat același nume, Hotelul Intercontinental se va numi, de la 1 ianuarie anul viitor, Grand Hotel Bucharest.

Celebrul simbol al Capitalei, hotelul Intercontinental, îşi schimbă numele. Bill Gates, Lenny Kravitz și Pavarotti au fost cazați aici
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Dec 2021   •   18:44

Primul hotel de cinci stele din țara noastră, este renumit pentru Sala Rondă, dar şi pentru că cele mai multe cadre ale filmului Nea Mărin Miliardar au fost filmare aici. Personalităţi celebre ale lumii au fost cazate aici.

De-a lungul timpului, în cele peste 400 de camere din hotelul situat în Piaţa Univer­si­tă­ţii au locuit vedete ale muzicii intervationale, oficiali, dar si sportivi. Cartea de oaspeți a fost semnata, printre alții, de Bill Gates, Lenny Kravitz și Pavarotti.

Filmul care l-a avut pe Amza Pellea în rolul principal a fost filmat în 1979, în cel mai scump apartament, singurul dotat cu pian şi saună.

În apartamentul imperial unde s-a filmat Nea Marin Miliardar, actriţa Adina Popescu, chelneriţa din film, a intrat pentru prima oară după 42 de ani.

"Ăsta-i patul. Ăsta-i patul unde Stela năvălise peste el. Peste mister Juve. Ăla încremenise că una se dă la el şi nu ştiu ce", spune actrița.

Construcţia hotelului-simbol al Bucureştiului a fost proiectată de patru arhitecţi şi a costat în 1971 şase milioane de dolari. Acesta are aprox 90 de m inaltime.

Hotelul are, încă de la inaugurare, în 1971, un centru de sănătate la etajul 22. În caz de cutremur, această piscină a fost amplasată aici pentru a se echilibra clădirea.

"Noul nume al hotelului este Grand Hotel Bucharest. Motivul pentru care numele se schimbă este contractul pe care compania îl are cu InterContinental pentru management şi pentru folosirea brandului. Acesta se termină în decembrie 2021 şi nu vom mai putea folosi numele Intercontinental", explică Lucian Marinescu, membru CA Intercontinental.

Cu peste 50 de ani de istorie si tradiții, hotelul a fost cel de-al doilea ridicat de lanţul cu acelaşi nume într-o ţară comunistă, după Esplanada din Zagreb.

 

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close