Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Afacere de dosar penal. Certificate verzi false, vândute pe internet

Afacere de dosar penal. Certificate verzi false, vândute pe internet

Certificatul verde este în aceste zile cel mai important document - după buletin. Iar pe piaţa neagră, falsurile se vând fără probleme, pe bani frumoşi.

Afacere de dosar penal. Certificate verzi false, vândute pe internet
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3    |    27 Oct 2021   •   18:26

Într-un demers jurnalistic, am încercat să demonstrăm cât de uşor este să îţi procuri un astfel de act, dacă eşti dispus să plăteşti. Am dat şi peste vânzători care ne-au asigurat chiar că certificatul pe care-l vând este introdus direct în sistemul național. Atenţie, sunt fapte care se pedepsesc cu dosar penal și chiar cu închisoarea.

Vedem astăzi cât de repede putem să achiziționăm un certificat verde fals pe Facebook. Ne-am făcut un cont cu nume fals și am încercat să interacționăm cu românii de pe grupurile de UK, Italia, Spania.

Nu am căutat mult și deja am găsit în comentariile de la postări oameni ”dornici să ajute”. Am deschis conversația pe Facebook, iar apoi i-am sunat.

Urmăriți o anchetă realizată de Silvian Trandafir:


 

×
Subiecte în articol: certificat verde

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close