Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce se întâmplă cu ciclonul din Marea Neagră şi cât va mai ploua. Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Ce se întâmplă cu ciclonul din Marea Neagră şi cât va mai ploua. Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Ciclonul de pe teritoriul României a adus ploi şi chiar tornade extrem de puternice. Meteorologii au emis deja mai multe evertizări de vreme rea. Între timp, zeci de localităţi au fost luate de ape.

Ce se întâmplă cu ciclonul din Marea Neagră şi cât va mai ploua. Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2021   •   19:06

Aşadar, iată hărţile radar şi satelit ale orei. Se vede în timp real ce se întâmplă cu ciclonul care acum este blocat în Marea Neagră, dar cu efecte în mai multe zone din România.

Ochiul ciclonului este poziţionat fix în Marea Neagră. Temperatura mării, de 20 grade, favorizează şi ea umiditatea şi creşterea cantităţilor de apă pe secvenţe scurte.

Elena Mateescu, director general al ANM, a intervenit în direct la News Hour with CNN, unde a prezentat imagini cu felul în care se desfăşoară ciclonul. 

Potrivit ultimei prognoze, ne aşteaptă şi zile caniculare.

"Va mai ploua şi în orele şi zilele următoare, pentru că după cum observăm în imaginile satelitare observăm sisteme noroase care sunt blocate deasupra Mării Negre şi care favorizează, datorită aportul vaporilor de apă, cantităţi mari de precipitaţii, după cum observăm în imaginile radar, în special în partea de sus-est, acolo unde 12 judeţe se vor afla până mâine seară la ora 23, sub incindenţa avertizărilor meteorologice de cod portocaliu, De altfel, a fost emis în urmă cu puţin timp o avertizare meteorologică de vreme severă imediată pentru Teleorman şi Giurgiu, unde ne aşteptăm ca până la ora 19, să înregistrăm şi să consemnăm valori ale canitiăţilor de precipitaţii, în mai puţin de oră, de 35-40 l/mp. Tot până mâine seară la ora 23, trei sferturi din zona țării noastre se va afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod galben pentru că și în această parte a țării, până mâine seară discutăm pe secvențe scurte de timp, de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată carecterizate prin averse torențiale, cantități de ape care pot să determine valori ale precipitațiilor între 35-40 l/mp, izolat 40-50 l/mp", a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: ciclon Elena Mateescu News Hour with CNN
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close