Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cod rutier 2022. S-au făcut noi modificări! Ce trebuie să știe toți cei care dau examenul auto

Cod rutier 2022. S-au făcut noi modificări! Ce trebuie să știe toți cei care dau examenul auto

Cod rutier 2022. Viitorii șoferi sunt vizați de noi modificări ale codului rutier. Aceștia ar putea da examenul auto oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu și ar putea să facă asta cu instructorul auto în mașină, alături de examinator.

Cod rutier 2022. S-au făcut noi modificări! Ce trebuie să știe toți cei care dau examenul auto
Sursa foto: freeimages.com
de Andreea Ştefan    |    13 Iun 2022   •   19:31

Cod rutier 2022. Candidații ar putea să dea examenul auto la orice autoritate competentă de pe teritoriul României și nu doar acolo unde au domiciliu sau reședință, așa cum este în prezent.

Tot de acolo vor putea să ridice și permisul de conducere.

În al doilea rând, schimbările vizează modul în care candidații fac școala de șoferi în care se pregătesc. 

Cei care vor să obțină permisul de conducere ar trebui întâi să dea examenul teoretic, iar abia mai apoi să facă acele ore de pregătire practică de traseu, pentru că durează și câteva săptămâni sau chiar luni bune să fie programați pentru proba de traseu.

Astfel, s-ar pregăti ceva mai aproape de examenul în sine.

Și o ultimă modificare este aceea că ar putea să dea examenul în mașină nu doar cu polițistul și un martor elev, așa cum era până acum, ci chiar cu instructorul auto, pentru că, spun parlamentarii, ar reprezenta un sprijin psihologic pentru candidați.

Deocamdată, acest proiect este în dezbatere la Senat, trebuie să treacă de camera decizională, de Camera Deputaților, și să fie promulgat de președinte pentru a intra în vigoare.

×
Subiecte în articol: cod rutier 2022 codul rutier
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close