Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Comandantul misiunii Artemis II: "Generaţia aceasta va merge sigur pe Lună" | Ce spune despre echipaj

Comandantul misiunii Artemis II: "Generaţia aceasta va merge sigur pe Lună" | Ce spune despre echipaj

Comandatul misiunii Aremis II, Gregory Reid Wiseman, a vorbit în exclusivitate pentru CNN despre provocările misiunii de anul viitor, la doar o zi după ce a fost desemnat să o conducă.

de Claudia Popovici    |    04 Apr 2023   •   19:11

Comandatul misiunii Aremis II, Gregory Reid Wiseman, crede că generaţia noastră va reuşi să fie prima care stabileşte baze pe Lună sau chiar pe Marte.

Potrivit lui, oricare dintre astronauţii care lucrează la NASA putea fi trimis în misiune şi s-ar fi descurcat foarte bine, dar este mândru să fie printre cei patru aleşi.

Trei americani și un canadian vor fi desemnați de NASA pentru a participa la o misiune istorică. Printre aceștia este și o femeie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Avem un echipaj de astronauți foarte divers. Avem un echipaj internațional de astronauți aici, la Centrul Spațial Johnson din Houston. Ați putea lua oricare dintre noi patru chiar acum și să mergem să facem această misiune.

Și când vă uitați la oameni precum Christina Victor și Jeremy, tot ce vă cer este ca oamenii să se uite la realizările și viețile lor, pentru că depășesc cu mult tot ceea ce am visat eu să fac vreodată. Aceștia sunt profesioniști.

Sunt extrem de experimentați, iar noi suntem cu toții prieteni grozavi și suntem gata să mergem să îndeplinim această misiune, o bucățică din întreaga arhitectură Artemis. O să fie foarte distractiv.

Cred că generația mea, generația noastră, această generație dificilă, se va concentra pe plecarea de pe planeta Pământ, învățând cum să trăiască și să lucreze în mod durabil pe suprafața lunară, în spațiul cosmic. Și apoi vom merge pe Marte", a spus Comandatul misiunii Aremis II, Gregory Reid Wiseman pentru CNN. 

Nava cu cei patru astronauți la bord va merge pe orbita Lunii, ducând oamenii la cea mai mare distanță din sistemul solar din ultima jumătate de secol.

Membrii echipajului au fost prezentaţi ieri prezentați publicului, în cadrul unei ceremonii. Din echipaj face parte Christina Koch, o femeie de profesie inginer care deține recordul pentru cel mai lung zbor spațial neîntrerupt efectuat de o femeie.

×
Subiecte în articol: NASA Artemis echipaj astronauti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close