Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Comisia Europeană, recomandări dure pentru România: Eliminarea compensărilor la energie

Comisia Europeană, recomandări dure pentru România: Eliminarea compensărilor la energie

Peste toate problemele legate de nemulţumirile mai multor categorii sociale, vine un set de recomandări de la Comisia Europeană, tocmai pentru a nu ne adânci şi mai mult în criza financiară.

Comisia Europeană, recomandări dure pentru România: Eliminarea compensărilor la energie
Sursa foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    29 Mai 2023   •   19:25

Cea mai dură măsură pe care o solicită Comisia, măsură care se vede direct în buzunarele noastre, este eliminarea compensărilor din facturile la energie.

Dacă la momentul de faţă, un cetăţean care locuieşte într-un apartament cu două camere, cu un consum lunar de 70KWh, plăteşte 48 de lei, odată ridicate compensările de la stat ar putea să plătească şi 89 de lei, adică o creştere de peste 80%.

Asta în condiţiile în care pe piaţa engross tarifele energiei au scăzut considerabil.

A doua măsură recomandată de Comisia Europeană se referă la cheltuielile bugetare care ar trebui micşorate semnificativ. Este vorba și despre salariile de la stat.

Citește și: Comisia Europeană: România și Bulgaria sunt pregătite să adere la spațiul Schengen | Decizia ar putea fi luată anul acesta

O altă măsură propusă de oficialii europeni este creşterea constantă a investiţiilor. Aici, nu stăm rău, dar nici bine, dacă ne uităm în ce ritm reuşim să absorbim fondurile din PNRR.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana compensări energie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close